Prinsessekake i langpanne
2 t 30 min
Prinsessekake i langpanne er en stor, fristende og populær bollekake med vaniljekrem og kanelfyll. Kaken rekker til mange, og det du måtte ha til overs kan du fryse ned.
Det er nok imidlertid fare for at prinsessekaken i langpanne er borte før du kommer så langt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
783 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Prinsessekake i langpanne er en stor, fristende og populær bollekake med vaniljekrem og kanelfyll. Kaken rekker til mange, og det du måtte ha til overs kan du fryse ned.
Det er nok imidlertid fare for at prinsessekaken i langpanne er borte før du kommer så langt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
783 har lagret denne
12
porsjoner
- 50 g gjær
- 3 dl melk
- 150 g smør
- 1 dl sukker
- 1.2 l hvetemel
Fyll 1
- 4 dl vaniljekrem
Fyll 2
- 50 g smør
- 3 ss sukker
- 1 ss kanel
Glasur
- 2 dl melis
- 2 ss vann
Unngå at skjermen går i dvale
- 50 g gjær
- 3 dl melk
- 150 g smør
- 1 dl sukker
- 1.2 l hvetemel
Fyll 1
- 4 dl vaniljekrem
Fyll 2
- 50 g smør
- 3 ss sukker
- 1 ss kanel
Glasur
- 2 dl melis
- 2 ss vann
Smelt smøret og bland det med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen.
Tilsett resten av væsken, sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 minutter).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut den ene delen til en tynn leiv.
Ha leiven i bunnen av en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Smør over vaniljekremen.
Kjevle ut resten av deigen til et rektangel (ca 25x40 cm). Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel.
Rull leiven stramt sammen fra langsiden. Skjær rullen i 20 skiver.
Legg skivene med snittflaten opp på vaniljekremen med litt mellomrom. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til den er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl helt i formen.
Rør sammen melisglasur og ringle glasuren over kaken. Del bollekaken opp i firkanter.

Bon appetit!
Smelt smøret og bland det med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen.
Tilsett resten av væsken, sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 minutter).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut den ene delen til en tynn leiv.
Ha leiven i bunnen av en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Smør over vaniljekremen.
Kjevle ut resten av deigen til et rektangel (ca 25x40 cm). Smør på mykt smør og strø over sukker og kanel.
Rull leiven stramt sammen fra langsiden. Skjær rullen i 20 skiver.
Legg skivene med snittflaten opp på vaniljekremen med litt mellomrom. La kaken etterheve i ca. 40 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til den er gjennomstekt og gyllen. Avkjøl helt i formen.
Rør sammen melisglasur og ringle glasuren over kaken. Del bollekaken opp i firkanter.
Finn flere oppskrifter: