Solboller
Det er en fantastisk nydelig årstid vi har foran oss nå! Dagene blir lysere og lysere og varmere og varmere... Hva med å feire våren med store, fristende solboller?
Solbollene er kjempegode, myke hveteboller som smaker herlig av kardemomme og vanilje, og som fylles med vaniljekrem. I tillegg pyntes bollene med melisglasur i et vakkert blomstermønster rundt vaniljekremen.
Dette er boller man blir glad av, og er en garantert favoritt til helgekosen!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Det er en fantastisk nydelig årstid vi har foran oss nå! Dagene blir lysere og lysere og varmere og varmere... Hva med å feire våren med store, fristende solboller?
Solbollene er kjempegode, myke hveteboller som smaker herlig av kardemomme og vanilje, og som fylles med vaniljekrem. I tillegg pyntes bollene med melisglasur i et vakkert blomstermønster rundt vaniljekremen.
Dette er boller man blir glad av, og er en garantert favoritt til helgekosen!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 2 ts kardemomme
- 2 ss vaniljesukker
- 150 g sukker
- 1.2 l hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Melisglasur
- 5 dl melis
- 4 ss vann
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 2 ts kardemomme
- 2 ss vaniljesukker
- 150 g sukker
- 1.2 l hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Melisglasur
- 5 dl melis
- 4 ss vann
