rask

Scones med appelsin og Kvikk Lunsj

30 min
Lagret av 429 brukere
Scones med appelsin og Kvikk Lunsj
Lagret av 429 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4.5 dl hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 160 g smør, kaldt
  • 1 dl helmelk
  • 1 stk egg
  • 2 ts appelsinskall, revet
  • 1 stk Kvikk Lunsj, (vanlig størrelse)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4.5 dl hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • 2 ss sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 160 g smør, kaldt
  • 1 dl helmelk
  • 1 stk egg
  • 2 ts appelsinskall, revet
  • 1 stk Kvikk Lunsj, (vanlig størrelse)
Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.
I en annen bolle vispes melk, egget og revet appelsinskall sammen med en gaffel.
Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Hakk opp kvikklunsjen og bland også sjokoladebitene raskt med deigen.
Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Sikt gjerne melis over sconesene før servering. De smaker aller best helt nystekte.
Sikt gjerne melis over sconesene før servering. De smaker aller best helt nystekte.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor. Del det kalde smøret opp i terninger og ha smørterningene i food processoren sammen med det tørre. Kjør dette raskt sammen slik at smøret smuldrer seg opp i melblandingen til bittesmå smørklumper. Ha blandingen i en rørebolle.
I en annen bolle vispes melk, egget og revet appelsinskall sammen med en gaffel.
Ha så væsken i bollen med det tørre. Nå er det viktig å ikke røre mer enn absolutt nødvendig for at sconesene skal bli myke og luftige. Jeg bruker bare en gaffel og blander deigen lett sammen. Den skal være litt klissete. Hakk opp kvikklunsjen og bland også sjokoladebitene raskt med deigen.
Strø litt ekstra hvetemel på bakebordet og ha deigen på bordet. Klem deigen et par ganger så den blir jevn og klapp den så utover med hendene, ca 4-5 cm tykkelse.  Bruk en rund utstikker (eller et lite vannglass) og stikk ut runde scones.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Legg sconesene på en bakepapirdekket stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Sconesene er ferdige når de er gjennomstekte og lys gylne i fargen.
Sikt gjerne melis over sconesene før servering. De smaker aller best helt nystekte.
Sikt gjerne melis over sconesene før servering. De smaker aller best helt nystekte.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?