Hjerteformede kanelboller
2 timer
– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.
Som all gjærbakst, smaker hjerteformede kanelboller aller best samme dag som de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. De tines og varmes lett, og da smaker de som nystekte!
170 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.
Som all gjærbakst, smaker hjerteformede kanelboller aller best samme dag som de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. De tines og varmes lett, og da smaker de som nystekte!
170 har lagret denne
8
porsjoner
- 50 g gjær
- 6 dl melk
- 200 g smør
- 150 g sukker
- 1 stk egg
- 2 l hvetemel
Fyll
- 50 g smør
- 4 ss sukker
- 2 ss kanel
Pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale
- 50 g gjær
- 6 dl melk
- 200 g smør
- 150 g sukker
- 1 stk egg
- 2 l hvetemel
Fyll
- 50 g smør
- 4 ss sukker
- 2 ss kanel
Pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- perlesukker
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.

Bon appetit!
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.