Hjerteformede kanelboller

2 timer

– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.

Som all gjærbakst, smaker hjerteformede kanelboller aller best samme dag som de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. De tines og varmes lett, og da smaker de som nystekte!

170 har lagret denne
Hjerteformede kanelboller
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere, skriver Kristine Ilstad på bloggen sin Det søte liv.

Som all gjærbakst, smaker hjerteformede kanelboller aller best samme dag som de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse. De tines og varmes lett, og da smaker de som nystekte!

170 har lagret denne
8
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 l hvetemel

Fyll

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg
  • 2 l hvetemel

Fyll

  • 50 g smør
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • perlesukker
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C).
Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.
Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (c. 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Rull leivene sammen fra begge langsidene og innover mot midten.
Skjær lengden deretter opp i ca. 2 cm tykke skiver.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Legg skivene med snittflaten ned og dra så i deigen på undersiden og lag en lang spiss som peker mot deg.
Gjenta med alle skiven og legg de på bakepapirdekkede stekeplater.
Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollene på rist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?