Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
Bon appetit!
Varm melken til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og arbeid deigen kraftig (helst i maskin) i 5-10 minutter. Dekk til bakebollen med plastfilm og et klede over der igjen.
Smør en gryte med litt olje eller kle bunnen av gryta med bakepapir. Hell i deigen og klem og trykk den jevnt utover. Dekk gryta med plastfilm og la deigen heve i ca. 50 minutter.
Lag toppingen mens deigen hever. Rør sammen smør, sukker og kanel.
Varm ovnen til 200 grader. Smør toppingen jevnt utover deigen. Lag mange dype groper i deigen med fingrene slik at deler av fyllet blir trykket ned i deigen.
La kaken hvile i 15 minutter før du steker den midt i ovnen i 15-20 minutter. Kaken nytes aller helst nystekt og lun.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto