Til hovedinnhold

Saftige scones med rosiner og nøtter

45 min

Scones er enkelt å diske opp til helgefrokosten. Denne varianten steker du i en gryte og resultatet er fire store, saftige scones.

Bruk de nøttene du vil - for eksempel mandler, pistasj eller hasselnøtter.

Tips: Andre tørkede frukter eller bær som aprikos, bringebær eller blåbær kan også blandes inn i deigen (i tillegg til eller istedenfor rosiner). Hakket mørk sjokolade er også en mulighet.

Lagret av 220 brukere
Saftige scones med rosiner og nøtter

Scones er enkelt å diske opp til helgefrokosten. Denne varianten steker du i en gryte og resultatet er fire store, saftige scones.

Bruk de nøttene du vil - for eksempel mandler, pistasj eller hasselnøtter.

Tips: Andre tørkede frukter eller bær som aprikos, bringebær eller blåbær kan også blandes inn i deigen (i tillegg til eller istedenfor rosiner). Hakket mørk sjokolade er også en mulighet.

Lagret av 220 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 50 g smør, romtemperert
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 1 dl melk
  • 60 g nøtter, hakkede
  • 60 g rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 0.5 stk appelsin, revet skall
  • 0.5 stk sitron, revet skall

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør, romtemperert
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 1 dl melk
  • 60 g nøtter, hakkede
  • 60 g rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 0.5 stk appelsin, revet skall
  • 0.5 stk sitron, revet skall
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene (spar evt. litt nøtter til pynt) og bland alt raskt sammen. Form deigen til en rund leiv ca. 3 cm tykk.
Legg litt bakepapir i bunnen av gryta (sconesen kan selvsagt også stekes på stekebrett kledd med bakepapir) og legg i deigen. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene (spar evt. litt nøtter til pynt) og bland alt raskt sammen. Form deigen til en rund leiv ca. 3 cm tykk.
Legg litt bakepapir i bunnen av gryta (sconesen kan selvsagt også stekes på stekebrett kledd med bakepapir) og legg i deigen. Bruk en kniv dyppet i mel og del leiven i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?