Saftige scones med rosiner og nøtter
Scones er enkelt å diske opp til helgefrokosten. Denne varianten steker du i en gryte og resultatet er fire store, saftige scones.
Bruk de nøttene du vil - for eksempel mandler, pistasj eller hasselnøtter.
Tips: Andre tørkede frukter eller bær som aprikos, bringebær eller blåbær kan også blandes inn i deigen (i tillegg til eller istedenfor rosiner). Hakket mørk sjokolade er også en mulighet.
Scones er enkelt å diske opp til helgefrokosten. Denne varianten steker du i en gryte og resultatet er fire store, saftige scones.
Bruk de nøttene du vil - for eksempel mandler, pistasj eller hasselnøtter.
Tips: Andre tørkede frukter eller bær som aprikos, bringebær eller blåbær kan også blandes inn i deigen (i tillegg til eller istedenfor rosiner). Hakket mørk sjokolade er også en mulighet.
Ingredienser
- 50 g smør, romtemperert
- 4 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1.5 dl matyoghurt
- 1 dl melk
- 60 g nøtter, hakkede
- 60 g rosiner, gjerne lyse og mørke
- 0.5 stk appelsin, revet skall
- 0.5 stk sitron, revet skall
Slik gjør du:
- 50 g smør, romtemperert
- 4 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1.5 dl matyoghurt
- 1 dl melk
- 60 g nøtter, hakkede
- 60 g rosiner, gjerne lyse og mørke
- 0.5 stk appelsin, revet skall
- 0.5 stk sitron, revet skall
