Til hovedinnhold

Nutella-calzone

1 h 30 min

Små Nutella-calzoner er snadder i en håndfull, og en litt annen dessert enn man kanskje vanligvis lager. De små sjokoladebakstene er supre å ha med på tur, eller som en snack til TV-kvelden.

Lagret av 415 brukere
Saftige små Nutella-calzoner
Foto: Sara Johannessen Meek

Små Nutella-calzoner er snadder i en håndfull, og en litt annen dessert enn man kanskje vanligvis lager. De små sjokoladebakstene er supre å ha med på tur, eller som en snack til TV-kvelden.

Lagret av 415 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • nutella
  • melis
  • sjokolade, hakket
  • hasselnøtter, hakket

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ss honning, flytende
  • 1.5 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 7.5 dl hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • nutella
  • melis
  • sjokolade, hakket
  • hasselnøtter, hakket

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ss honning, flytende
  • 1.5 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 7.5 dl hvetemel
Lag gjærdeigen først: Bland sammen tørrgjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i cirka 10 minutter til det begynner å skumme/boble litt i overflaten. Tilsett salt, olje og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen, del den i jevne emner og trill ut fine boller. Klem eller kjevl hver bolle ut til en rund leiv.
Legg en god skje Nutella på midten av leiven og brett sammen som en halvmåne. Klem skjøten godt sammen.
Stekes i cirka 8-10 minutter, eller til deigen er stekt og lett gyllen.
Dryss gjerne over hakket sjokolade, hasselnøtter og melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Lag gjærdeigen først: Bland sammen tørrgjær, vann og sukker i en bakebolle. Dekk til bollen med plastfilm, la blandingen stå i cirka 10 minutter til det begynner å skumme/boble litt i overflaten. Tilsett salt, olje og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen og tilsett resten av melet litt etter litt. Elt deigen ved full hastighet i 6 minutter til deigen blir blank, glatt og elastisk. Løft deigen ut av bollen, smør bollen med litt olje og legg deigen tilbake. Dekk til med plastfilm og et kjøkkenklede over der igjen. La deigen heve i romtemperatur til dobbel størrelse.
Varm ovnen til 250 grader.
Kna sammen deigen, del den i jevne emner og trill ut fine boller. Klem eller kjevl hver bolle ut til en rund leiv.
Legg en god skje Nutella på midten av leiven og brett sammen som en halvmåne. Klem skjøten godt sammen.
Stekes i cirka 8-10 minutter, eller til deigen er stekt og lett gyllen.
Dryss gjerne over hakket sjokolade, hasselnøtter og melis før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?