Havregrynsboller med rosiner
Nytt år og nye muligheter! Ønsker du å starte det nye året med å innføre noen sunnere vaner, samtidig som at du ikke vil slutte helt med å unne deg noe godt i helgen? Da burde du prøve ut disse kjempegode bollene her!
Havregryn i disse bollene gjør dem både sunnere og mer mettende enn vanlige boller, samtidig beholder de sin myke konsistens.
Rosiner gir bollene søt og god smak, og du må gjerne fylle de med vaniljekrem også.
Oppskriften gir 24 stk store, gode havregrynsboller.
Oppskrift og foto av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Nytt år og nye muligheter! Ønsker du å starte det nye året med å innføre noen sunnere vaner, samtidig som at du ikke vil slutte helt med å unne deg noe godt i helgen? Da burde du prøve ut disse kjempegode bollene her!
Havregryn i disse bollene gjør dem både sunnere og mer mettende enn vanlige boller, samtidig beholder de sin myke konsistens.
Rosiner gir bollene søt og god smak, og du må gjerne fylle de med vaniljekrem også.
Oppskriften gir 24 stk store, gode havregrynsboller.
Oppskrift og foto av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 6 dl melk
- 200 g havregryn, små, lettkokte
- 1.5 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 700 g hvetemel
- 2 dl rosiner
Fyll (kan sløyfes)
- 3 - 5 dl vaniljekrem
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 1 dl havregryn, gjerne store
Slik gjør du:
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 6 dl melk
- 200 g havregryn, små, lettkokte
- 1.5 dl sukker
- 2 ts kardemomme
- 700 g hvetemel
- 2 dl rosiner
Fyll (kan sløyfes)
- 3 - 5 dl vaniljekrem
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 1 dl havregryn, gjerne store
