Safranboller med vaniljekrem
Gjærbakst med safran ser lekkert ut og lukter fantastisk, og er slett ikke bare forbeholdt lussekattene man tradisjonelt lager til Luciadagen. Her har jeg laget store, runde safranboller fylt med vaniljekrem. Smaken av safran og vanilje passer veldig godt sammen, så dette er en svært vellykket kombinasjon.
Det å ha kesam eller gresk yoghurt i gjærdeigen er et triks for å få bollene ekstra myke og gode. Rett etter at bollene tas ut av ovnen, pensles de med smeltet smør og strøs med sukker. Resultatet blir fristende boller som er kjempenydelige på smak!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Gjærbakst med safran ser lekkert ut og lukter fantastisk, og er slett ikke bare forbeholdt lussekattene man tradisjonelt lager til Luciadagen. Her har jeg laget store, runde safranboller fylt med vaniljekrem. Smaken av safran og vanilje passer veldig godt sammen, så dette er en svært vellykket kombinasjon.
Det å ha kesam eller gresk yoghurt i gjærdeigen er et triks for å få bollene ekstra myke og gode. Rett etter at bollene tas ut av ovnen, pensles de med smeltet smør og strøs med sukker. Resultatet blir fristende boller som er kjempenydelige på smak!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 5 dl melk
- 1 g safran, malt
- 1.5 dl sukker
- 1 stk egg
- 250 g kesam, eller gresk yoghurt
- 1.6 l hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Pynt
- 75 g smør
- 1 dl sukker
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 5 dl melk
- 1 g safran, malt
- 1.5 dl sukker
- 1 stk egg
- 250 g kesam, eller gresk yoghurt
- 1.6 l hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Pynt
- 75 g smør
- 1 dl sukker
