Saftig blåbærstang med marsipan
Dette er en litt moderne variasjon på den tradisjonelle kringlen – den er fylt med revet marsipan og blåbær og pyntet med tørkede røde og blå bær.
Tips: Blåbær kan erstattes med 200 g bringebær eller du kan blande blåbær og bringebær. Et annet alternativ er å bruke 2 dl rørte bær eller syltetøy, som smøres utover leiven før du fordeler marsipanen over det igjen. Som ekstra pynt har jeg drysset stangen med knuste tørkede bringebær og blåbær.
Dette er en litt moderne variasjon på den tradisjonelle kringlen – den er fylt med revet marsipan og blåbær og pyntet med tørkede røde og blå bær.
Tips: Blåbær kan erstattes med 200 g bringebær eller du kan blande blåbær og bringebær. Et annet alternativ er å bruke 2 dl rørte bær eller syltetøy, som smøres utover leiven før du fordeler marsipanen over det igjen. Som ekstra pynt har jeg drysset stangen med knuste tørkede bringebær og blåbær.
Grunndeig
- 5 dl melk, romtemperert
- 50 g gjær
- 1 kg hvetemel
- 200 g sukker
- 20 g kardemomme
- 0.5 ts salt
- 200 g smør, romtemperert
Fyll
- 200 g marsipan
- 3 dl blåbær, ferske eller frosne
- 3 ss sukker
- 1 ss potetmel
- 1 ts vaniljesukker
til pensling
- 1 stk egg
Til pynt
- perlesukker
- mandelflak, eller hakkede nøtter
- tørkede bringebær, og tørkede blåbær
Grunndeig
- 5 dl melk, romtemperert
- 50 g gjær
- 1 kg hvetemel
- 200 g sukker
- 20 g kardemomme
- 0.5 ts salt
- 200 g smør, romtemperert
Fyll
- 200 g marsipan
- 3 dl blåbær, ferske eller frosne
- 3 ss sukker
- 1 ss potetmel
- 1 ts vaniljesukker
til pensling
- 1 stk egg
Til pynt
- perlesukker
- mandelflak, eller hakkede nøtter
- tørkede bringebær, og tørkede blåbær
