Til hovedinnhold

Det søte livs kanelboller

1 h 30 min

Det finnes alltid en grunn til å fylle hjemmet med duften av nybakte kanelboller! Jeg liker å lage mine store og myke, og for å få til det, bruker jeg den samme bolledeigen som jeg bruker for å lage verdens beste boller. Jeg fyller Det søte livs kanelboller med masse smør, sukker og kanel.

Når du kjevler ut deigen til en stor, firkantet leiv, får du kanelboller med mange kanelsvinger. Trikset er bare å kjevle deigen såpass bred at du må rulle mange omdreininger når du ruller sammen leiven til en rull. Da får du en stor og fin kanelspiral inni kanelbollene.

Dette er en stor porsjon som gir cirka 30-35 store kanelboller. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 3142 brukere
Det søte livs kanelboller
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det finnes alltid en grunn til å fylle hjemmet med duften av nybakte kanelboller! Jeg liker å lage mine store og myke, og for å få til det, bruker jeg den samme bolledeigen som jeg bruker for å lage verdens beste boller. Jeg fyller Det søte livs kanelboller med masse smør, sukker og kanel.

Når du kjevler ut deigen til en stor, firkantet leiv, får du kanelboller med mange kanelsvinger. Trikset er bare å kjevle deigen såpass bred at du må rulle mange omdreininger når du ruller sammen leiven til en rull. Da får du en stor og fin kanelspiral inni kanelbollene.

Dette er en stor porsjon som gir cirka 30-35 store kanelboller. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 3142 brukere

Ingredienser

30
stk
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Omtrent like stor som en stor langpanne.
Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.
Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
La dem heve lunt i cirka 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Omtrent like stor som en stor langpanne.
Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.
Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
La dem heve lunt i cirka 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?