Det søte livs kanelboller

1 t 30 min
3251 har lagret denne
Det søte livs kanelboller
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
3251 har lagret denne
30
stk
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l melk
  • 300 g smør
  • 250 g melis
  • 100 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1.5 kg hvetemel

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Omtrent like stor som en stor langpanne.
Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.
Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
La dem heve lunt i cirka 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og kjevle og ikke løs og klissete.
Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til en stor, kvadratisk leiv. Omtrent like stor som en stor langpanne.
Smør på mykt smør og dryss over rikelig med sukker og kanel.
Rull leiven sammen til en tykk, fast rull. Skjær store skiver som du legger på bakepapirdekkede stekeplater. Det skal totalt bli ca. 30-35 store kanelboller.
La dem heve lunt i cirka 40 minutter.
Visp sammen egget med litt melk og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 minutter. Følg godt med når du steker bollene. De skal bli gylne i fargen og gjennomstekte, men ikke brent.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?