Til hovedinnhold

Kanelsnurrer med eplebiter

2 h

Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.

Oppskriften gir 16-18 stk.

Lagret av 1004 brukere
Kanelsnurrer med eplebiter

Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.

Oppskriften gir 16-18 stk.

Lagret av 1004 brukere

Ingredienser

16
stk

Deig

  • 5 dl melk, kald
  • 50 g gjær
  • 900 g hvetemel, juster evt. med mer under elting
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Kanel- og eplefyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 2 ss kanel
  • 2 stykker eple, store
  • 1 stk egg, sammenvispet til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 5 dl melk, kald
  • 50 g gjær
  • 900 g hvetemel, juster evt. med mer under elting
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Kanel- og eplefyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 2 ss kanel
  • 2 stykker eple, store
  • 1 stk egg, sammenvispet til pensling
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?