Kanelsnurrer med eplebiter

2 timer

Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.

Oppskriften gir 16-18 stk.

1011 har lagret denne
Kanelsnurrer med eplebiter

Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.

Oppskriften gir 16-18 stk.

1011 har lagret denne
16
stk

Deig

  • 5 dl melk, kald
  • 50 g gjær
  • 900 g hvetemel, juster evt. med mer under elting
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Kanel- og eplefyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 2 ss kanel
  • 2 stykker eple, store
  • 1 stk egg, sammenvispet til pensling
Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 5 dl melk, kald
  • 50 g gjær
  • 900 g hvetemel, juster evt. med mer under elting
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Kanel- og eplefyll

  • 100 g smør, romtemperert
  • 100 g sukker
  • 2 ss kanel
  • 2 stykker eple, store
  • 1 stk egg, sammenvispet til pensling
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?