Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.
Kanelsnurrer blir aldri feil, og disse bollene med eplebiter i svingene, er om mulig enda bedre. Topp de nystekte bollene med en frisk melisglasur laget av melis og sitronsaft. Friske epler kan erstattes med 2-3 dl eplemos.
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Bon appetit!
Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i ca. 5 minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i ca. 10 minutter. Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og veldig deilig å ta på. Det tar ca. 10 minutter.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevl deigen ut til et stort rektangel, ca. 40 x 60 cm. Pensle smøret jevnt utover leiven og dryss over sukker og kanel. Skjær eplet i små i biter, eller riv det grovt, og dryss eplebitene utover leien.
Rull leiven sammen som en rullekake. Del den så i ca. 16-18 like store biter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.