Monkey Bread - Bollekake med sukker og kanel
Monkey Bread - Bollekake med sukker og kanel - er en artig og veldig populær amerikansk hvetekake. Kaken består av små deigklumper som rulles i smeltet smør, sukker og kanel før de legges sammen i en formkakeform. Under stekingen vokser klumpene sammen til en herlig kake.
Her er bollekaken med sukker og kanel pyntet med melisglasur laget av melis, melk og vanilje, men du kan også bruke en hjemmelaget karamellsaus.
Den ferdige kaken blir nydelig på smak og ganske så spektakulær å se på – rett og slett en kul kake!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Monkey Bread - Bollekake med sukker og kanel - er en artig og veldig populær amerikansk hvetekake. Kaken består av små deigklumper som rulles i smeltet smør, sukker og kanel før de legges sammen i en formkakeform. Under stekingen vokser klumpene sammen til en herlig kake.
Her er bollekaken med sukker og kanel pyntet med melisglasur laget av melis, melk og vanilje, men du kan også bruke en hjemmelaget karamellsaus.
Den ferdige kaken blir nydelig på smak og ganske så spektakulær å se på – rett og slett en kul kake!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 100 g smør
- 50 g gjær
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 7.5 dl hvetemel
Fyll
- 125 g smør
- 2.5 dl brunt sukker
- 1 ss kanel
Pynt
- 3.5 dl melis
- 2 ss melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 100 g smør
- 50 g gjær
- 3 dl melk
- 0.5 dl sukker
- 7.5 dl hvetemel
Fyll
- 125 g smør
- 2.5 dl brunt sukker
- 1 ss kanel
Pynt
- 3.5 dl melis
- 2 ss melk
- 1 ts vaniljeekstrakt
