«Verdens beste boller» fra Det søte liv
Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre! Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren.
Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene, men til gjengjeld skal bollene etterheves nokså lenge. Bollene skal stekes på høy temperatur, så man må følge med på at de ikke blir for mørke.
Jeg var skeptisk første gang jeg prøvde, men resultatet var enestående - dette er VERDENS BESTE BOLLER! Oppskriften gir cirka 40 boller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre! Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren.
Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene, men til gjengjeld skal bollene etterheves nokså lenge. Bollene skal stekes på høy temperatur, så man må følge med på at de ikke blir for mørke.
Jeg var skeptisk første gang jeg prøvde, men resultatet var enestående - dette er VERDENS BESTE BOLLER! Oppskriften gir cirka 40 boller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær, fersk
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 kg hvetemel
Pynt
- melis
- 1 l melk
- 300 g smør
- 250 g melis
- 100 g gjær, fersk
- 0.5 ts kardemomme
- 1.5 kg hvetemel
Pynt
- melis
