Bollefocaccia med bær

2 timer

Oppskriften til bollefoccacia har vi fått fra Elin Vatnar Nilsen, som står bak bloggen www.krem.no. Den er veldig god, og du må ikke bli overrasket om hele langpannen forsvinner på en gang. Bollefoccaciaen er her fylt med vaniljekrem og blåbær, og du kan bruke både friske og frosne bær. Pynt gjerne med litt melis.

Kilde: Elin Vatnar Nilsen/http://www.krem.no.

3107 har lagret denne
Bollefocaccia med bær

Oppskriften til bollefoccacia har vi fått fra Elin Vatnar Nilsen, som står bak bloggen www.krem.no. Den er veldig god, og du må ikke bli overrasket om hele langpannen forsvinner på en gang. Bollefoccaciaen er her fylt med vaniljekrem og blåbær, og du kan bruke både friske og frosne bær. Pynt gjerne med litt melis.

Kilde: Elin Vatnar Nilsen/http://www.krem.no.

3107 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 75 g smør
  • 1 stk egg
  • vaniljekrem
  • blåbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 75 g smør
  • 1 stk egg
  • vaniljekrem
  • blåbær
Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Sette deigen et varmt og fuktig sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, men minimum 1 time, knas den utover en smurt, stor langpanne (42x29 cm).
Skru på ovnen på 225 grader.
Lag små groper med fire fingre og sett langpannen til heving et lunt sted, gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann.
La deigen heve ca. en halv time. Etter en halv time, trykker du gropene ned igjen og fyller i med vaniljekrem. Dryss på blåbær.
La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Sette deigen et varmt og fuktig sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, men minimum 1 time, knas den utover en smurt, stor langpanne (42x29 cm).
Skru på ovnen på 225 grader.
Lag små groper med fire fingre og sett langpannen til heving et lunt sted, gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann.
La deigen heve ca. en halv time. Etter en halv time, trykker du gropene ned igjen og fyller i med vaniljekrem. Dryss på blåbær.
La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
La heve i ca. 30 minutter til. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du evt. drysser på litt perlesukker og steker på nest nederste rille ca. 220 grader i 7-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?