Flettebakst med mandler og kanel
Nystekt gjærbakst er nesten det beste som finnes. Uansett hvilken form den kommer i. Fletter du kringlen slik at den blir som en stor rose blir baksten like nydelig å se på som den smaker.
Og ikke vær redd for å prøve deg - rosen er slett ikke vanskelig å lage. Det klarer du lett ved å følge fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor med steg for steg-bilder.
Nystekt gjærbakst er nesten det beste som finnes. Uansett hvilken form den kommer i. Fletter du kringlen slik at den blir som en stor rose blir baksten like nydelig å se på som den smaker.
Og ikke vær redd for å prøve deg - rosen er slett ikke vanskelig å lage. Det klarer du lett ved å følge fremgangsmåten som er beskrevet nedenfor med steg for steg-bilder.
- 25 g gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
- 2 dl melk
- 1 dl sukker
- 0.5 ts salt
- 100 g smør, romtemperert
- 1 stk egg
- 7 dl hvetemel, ca
- 1 ts kardemomme
Fyll
- 100 g smør
- 4 ss sukker, ca
- 2 ss kanel, ca
- 1 håndfull mandler, grovhakket
til pensling
- 1 stk egg
Til pensling og dryss
- 1 håndfull perlesukker
- 25 g gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
- 2 dl melk
- 1 dl sukker
- 0.5 ts salt
- 100 g smør, romtemperert
- 1 stk egg
- 7 dl hvetemel, ca
- 1 ts kardemomme
Fyll
- 100 g smør
- 4 ss sukker, ca
- 2 ss kanel, ca
- 1 håndfull mandler, grovhakket
til pensling
- 1 stk egg
Til pensling og dryss
- 1 håndfull perlesukker
Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.

Bon appetit!
Stek rosetten midt i ovnen i ca 20-25 minutter.