Stablebrød med bringebær

4 timer

Dette stablebrødet er fylt med bringebærsyltetøy, og er omtrent som en haug med bringebærboller stekt i en brødform. Gjør det enkelt og pynt med perlesukker - og server mens det ennå er litt varmt.

199 har lagret denne
Stablebrød med bringebær

Dette stablebrødet er fylt med bringebærsyltetøy, og er omtrent som en haug med bringebærboller stekt i en brødform. Gjør det enkelt og pynt med perlesukker - og server mens det ennå er litt varmt.

199 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3.5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • 100 g meierismør
  • 3 dl bringebærsyltetøy, gjerne hjemmelaget, med vanilje
  • egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 90 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 650 g hvetemel
  • 100 g meierismør
  • 3 dl bringebærsyltetøy, gjerne hjemmelaget, med vanilje
  • egg, sammenvispet, til pensling
  • perlesukker
Varm melken til omtrent 30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme og halvparten av melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, omtrent fem minutter. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er smidig og slipper bollen, 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Kle en stor brødform med bakepapir i bunnen. Smør sidene med mykt smør eller litt nøytral olje.
Hell deigen over på et lett melet bakebord og arbeid den godt sammen. Kjevl deigen ut til en firkantet (rektangulær) leiv. Smør leiven med et jevnt lag bringebærsyltetøy. Del leiven i fire like brede remser på langs. Legg remsene oppå hverandre og del dem i skiver som har omtrent samme bredde som brødformen du bruker. Stable skivene etter hverandre i formen. Dekk med plastfolie og la «bringebærbrødet» etterheve i omtrent 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i omtrent 35 minutter. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist. Server resten av syltetøyet ved siden av. Og pynt gjerne med et melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til omtrent 30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken. Tilsett sukker, kardemomme og halvparten av melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, omtrent fem minutter. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er smidig og slipper bollen, 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la den heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Kle en stor brødform med bakepapir i bunnen. Smør sidene med mykt smør eller litt nøytral olje.
Hell deigen over på et lett melet bakebord og arbeid den godt sammen. Kjevl deigen ut til en firkantet (rektangulær) leiv. Smør leiven med et jevnt lag bringebærsyltetøy. Del leiven i fire like brede remser på langs. Legg remsene oppå hverandre og del dem i skiver som har omtrent samme bredde som brødformen du bruker. Stable skivene etter hverandre i formen. Dekk med plastfolie og la «bringebærbrødet» etterheve i omtrent 40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i omtrent 35 minutter. Ta kaken ut av formen og avkjøl på rist. Server resten av syltetøyet ved siden av. Og pynt gjerne med et melisdryss.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?