Varm melken til omtrent 30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, kardemomme og halvparten av melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, omtrent fem minutter.
Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er smidig og slipper bollen. Det tar ca. 10-15 minutter.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Hakk pistasjkjernene til fint mel i en hurtigmikser. Rør det godt sammen med sukker og smør.
Hell deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og arbeid den godt sammen. Rull deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel, 50 x 25 cm.
Smør nøtteblandingen jevnt utover leiven. Rull leiven sammen som en rullekake og del den i omtrent 15 like store biter.
Kle en rund kakeform, 26-28 cm i diameter, med bakepapir. Legg snurrene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom snurrene, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i omtrent 40 minutter.
Hvis du ikke får plass til alle snurrene i formen, får du heller steke et par ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i omtrent 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett limesaft og visp til glasuren blir litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.
Bon appetit!
Varm melken til omtrent 30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, kardemomme og halvparten av melet. Kjør deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet, omtrent fem minutter.
Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er smidig og slipper bollen. Det tar ca. 10-15 minutter.
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve til dobbel størrelse i romtemperatur.
Hakk pistasjkjernene til fint mel i en hurtigmikser. Rør det godt sammen med sukker og smør.
Hell deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og arbeid den godt sammen. Rull deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel, 50 x 25 cm.
Smør nøtteblandingen jevnt utover leiven. Rull leiven sammen som en rullekake og del den i omtrent 15 like store biter.
Kle en rund kakeform, 26-28 cm i diameter, med bakepapir. Legg snurrene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom snurrene, slik at de vokser sammen under heving. Dekk til med plastfolie og etterhev i omtrent 40 minutter.
Hvis du ikke får plass til alle snurrene i formen, får du heller steke et par ved siden av.
Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 200 grader i omtrent 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Visp sammen kremost og melis, tilsett limesaft og visp til glasuren blir litt luftig. Topp den avkjølte kaken med glasuren.