Skillingsboller

2 h
Lagret av 2252 brukere
Skillingsboller
Lagret av 2252 brukere

Ingredienser

12
stk
Obs: Oppskriften holder til 12 store boller.
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, til pensling

Fyll

  • 80 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kanel, malt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, til pensling

Fyll

  • 80 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kanel, malt
Varm melken til cirka 37 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.
Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving.
Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i cirka 15 minutter.
Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker før steking. Striper av melisglasur på lune snurrer kan også anbefales!
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til cirka 37 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.
Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving.
Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i cirka 15 minutter.
Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker før steking. Striper av melisglasur på lune snurrer kan også anbefales!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?