Skillingsboller

2 timer

Hvem kan motstå lukten av nybakte skillingsboller eller kanelboller? Med denne gode baksten på bordet blir det vanskelig å ta bare én bolle! Disse skillingsbollene stekes sammen i en langpanne og får derfor deilige, myke kanter.

Lag gjerne en ekstra porsjon og ha liggende i fryseren og ta opp etter behov.

2277 har lagret denne
Skillingsboller

Hvem kan motstå lukten av nybakte skillingsboller eller kanelboller? Med denne gode baksten på bordet blir det vanskelig å ta bare én bolle! Disse skillingsbollene stekes sammen i en langpanne og får derfor deilige, myke kanter.

Lag gjerne en ekstra porsjon og ha liggende i fryseren og ta opp etter behov.

2277 har lagret denne
12
stk
Obs: Oppskriften holder til 12 store boller.
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, til pensling

Fyll

  • 80 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kanel, malt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1 pakke gjær
  • 100 g sukker
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 2 ts kardemomme
  • 700 g hvetemel, + litt ekstra til utbaking
  • egg, til pensling

Fyll

  • 80 g smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ss kanel, malt
Varm melken til cirka 37 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.
Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving.
Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i cirka 15 minutter.
Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker før steking. Striper av melisglasur på lune snurrer kan også anbefales!
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til cirka 37 grader.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med den lunkne melken. Tilsett sukker, egg og halvparten av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter.
Arbeid deigen til den er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ha deigen over på et melet bakebord og arbeid den godt sammen.
Form deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel. Smør leiven med smør og dryss den med sukker og kanel.
Rull leiven sammen som en rullekake og del den i 12 like store biter.
Legg snurrene ved siden av hverandre i en langpanne kledd med bakepapir. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving.
Dekk til med plastfolie og etterhev snurrene i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek snurrene ved 200 grader (varmluft), midt i ovnen, i cirka 15 minutter.
Bollen kan gjerne drysses med perlesukker eller vanlig sukker før steking. Striper av melisglasur på lune snurrer kan også anbefales!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?