Berlinerboller
I Berlin går berlinerboller under navnet pannekaker, det er mulig det er bare vi som kaller dem for berlinerboller.
At smultbollene er gode er det i hvert fall ingen tvil om. Varme, nystekte berlinerboller er rett og slett uimotståelig. De kan gjerne fylles med både epler, sjokolade eller vaniljekrem, men det er deilig tykt bringebærsyltetøy som duger for meg.
Eneste problemet er at disse himmelske bollene er farlig gode og ikke må nytes for ofte. Det kan i verste fall føre til at kroppsfasongen endrer seg. For visst er de søte og deilige, men hvem vil vel egentlig ligne på en berlinerbolle?
Spis med måte og se opp for dårlige etterligninger!
I Berlin går berlinerboller under navnet pannekaker, det er mulig det er bare vi som kaller dem for berlinerboller.
At smultbollene er gode er det i hvert fall ingen tvil om. Varme, nystekte berlinerboller er rett og slett uimotståelig. De kan gjerne fylles med både epler, sjokolade eller vaniljekrem, men det er deilig tykt bringebærsyltetøy som duger for meg.
Eneste problemet er at disse himmelske bollene er farlig gode og ikke må nytes for ofte. Det kan i verste fall føre til at kroppsfasongen endrer seg. For visst er de søte og deilige, men hvem vil vel egentlig ligne på en berlinerbolle?
Spis med måte og se opp for dårlige etterligninger!
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 dl melk
- 50 g gjær
- 4 stk egg
- 4 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 600 g hvetemel
- olje, til fritering
- sukker
- bringebærsyltetøy, til fyll om ønsket
- vaniljekrem, til fyll om ønsket
Slik gjør du:
- 100 g smør
- 2 dl melk
- 50 g gjær
- 4 stk egg
- 4 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 600 g hvetemel
- olje, til fritering
- sukker
- bringebærsyltetøy, til fyll om ønsket
- vaniljekrem, til fyll om ønsket
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Trykk ut passe store sirkler med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i 15 minutter.
Fyll de ferdigstekte bollene med syltetøy eller vaniljekrem ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men gjør det enklere å lykkes.

Bon appetit!
Dryss litt mel over deigen, dekk til med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse.
Trykk ut passe store sirkler med en rund utstikker eller et glass. Etterhev bollene i 15 minutter.
Fyll de ferdigstekte bollene med syltetøy eller vaniljekrem ved hjelp av en sprøytepose. Dette er egentlig litt juks, men gjør det enklere å lykkes.