Små fastelavnsboller med bringebær- og vaniljekrem
Store fastelavnsboller kan være fryktelig grisete å spise, i tillegg til at de er mektige. Da kan du heller lage miniboller og fylle de små, søte fristelsene med hjemmelaget vaniljekrem, friske bringebær og bringebærkrem.
Vaniljekremen er veldig enkel og rask å lage, alle ingrediensene blandes sammen i en kasserolle og varmes forsiktig opp under omrøring. Oppskriften gir en liten porsjon, så det er lurt å bruke en kasserolle som ikke er altfor stor.
Om du vil lage en enklere versjon kan du droppe vaniljekremen og kun fylle bollene med bringebærkrem eller vanlig krem.
Vil du heller lage tradisjonelle fastelavnsboller? Lise Finckenhagens oppskrift på fastelavnsboller med krem og syltetøy finner du her.
Store fastelavnsboller kan være fryktelig grisete å spise, i tillegg til at de er mektige. Da kan du heller lage miniboller og fylle de små, søte fristelsene med hjemmelaget vaniljekrem, friske bringebær og bringebærkrem.
Vaniljekremen er veldig enkel og rask å lage, alle ingrediensene blandes sammen i en kasserolle og varmes forsiktig opp under omrøring. Oppskriften gir en liten porsjon, så det er lurt å bruke en kasserolle som ikke er altfor stor.
Om du vil lage en enklere versjon kan du droppe vaniljekremen og kun fylle bollene med bringebærkrem eller vanlig krem.
Vil du heller lage tradisjonelle fastelavnsboller? Lise Finckenhagens oppskrift på fastelavnsboller med krem og syltetøy finner du her.
Fordeig
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 8.5 dl hvetemel
Bolledeig
- 150 g smør, romtemperatur
- 150 g sukker
- 1 klype salt
- 320 g hvetemel
- 1 stk egg, til pensling
Enkel vaniljekrem
- 1 stk egg
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 ss sukker
- 1 ss potetmel, en liten spiseskje
- 1 dl kremfløte
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 dl bringebær, ferske eller tinte frosne
Fyll
- 20 stk bringebær, til å legge i bollene
Fordeig
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 8.5 dl hvetemel
Bolledeig
- 150 g smør, romtemperatur
- 150 g sukker
- 1 klype salt
- 320 g hvetemel
- 1 stk egg, til pensling
Enkel vaniljekrem
- 1 stk egg
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 ss sukker
- 1 ss potetmel, en liten spiseskje
- 1 dl kremfløte
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 dl bringebær, ferske eller tinte frosne
Fyll
- 20 stk bringebær, til å legge i bollene
Boller
Vaniljekrem
Bringebærkrem
Før servering
