Scones med tørket frukt
Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen rundt «tea time».
Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også.
Server scones med syltetøy og godt smør, eller på britisk vis med clotted cream.
Disse tradisjonsrike britiske små bakverkene passer like godt til frokost og lunsj som til kvelds, eller kanskje aller helst litt utpå ettermiddagen rundt «tea time».
Siden det er juletid har jeg blandet inn noen tørkede tranebær og puttet to forskjellige slag saftige, store rosiner i deigen (lyse sultaniner og store blå rosiner). Fiken, sukat, aspikat eller annen tørket frukt passer også.
Server scones med syltetøy og godt smør, eller på britisk vis med clotted cream.
Ingredienser
- 365 g hvetemel
- 23 g bakepulver
- 75 g smør
- 170 g melk
- 1 stk egg
- 45 g sukker
- 100 g tørket frukt, fiken, rosiner, tranebær, sukat, aprikos
Slik gjør du:
- 365 g hvetemel
- 23 g bakepulver
- 75 g smør
- 170 g melk
- 1 stk egg
- 45 g sukker
- 100 g tørket frukt, fiken, rosiner, tranebær, sukat, aprikos
