Til hovedinnhold

Ida Gran-Jansens stablebrød med kanel og sukker

2 h 30 min

Har du lyst til å lage noe annet enn kanelboller? Da bør du prøve deg på denne oppskriften. Det er gøy å bake litt annerledes enn det man er vant til. 

«Hele Norge baker»-vinner, kokebokforfatter og TV-personlighet  Ida Gran-Jansen steker deigen i en brødform som gir en morsom fasong.

Oppskrift og foto er hentet fra boken «Fristelser» (Gyldendal).

Lagret av 291 brukere
Ida Gran-Jansens stablebrød med kanel og sukker

Har du lyst til å lage noe annet enn kanelboller? Da bør du prøve deg på denne oppskriften. Det er gøy å bake litt annerledes enn det man er vant til. 

«Hele Norge baker»-vinner, kokebokforfatter og TV-personlighet  Ida Gran-Jansen steker deigen i en brødform som gir en morsom fasong.

Oppskrift og foto er hentet fra boken «Fristelser» (Gyldendal).

Lagret av 291 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 85 g sukker
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 0.75 dl melk
  • 0.5 dl vann
  • 2 stk egg
  • melis

Fyll

  • 100 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 85 g sukker
  • 0.5 pakke tørrgjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 0.75 dl melk
  • 0.5 dl vann
  • 2 stk egg
  • melis

Fyll

  • 100 g smør, mykt
  • 4 ss sukker
  • 2 ss kanel
Forvarm ovnen til 175 °C.

Ha sukker, gjær, mel og vaniljesukker i en miksebolle. Bland alt godt sammen. Smelt smøret og tilsett melk og vann.
Visp eggene inn i melkeblandingen, den skal nå være lunken. Hell melkeblandingen i mel blandingen og elt i 5 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten til middels og elt i 2 minutter til. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time.
Mens deigen hever, lager du fyllet: Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Sett til side.
Hvelv ut deigen på en melet benkeplate og kjevl ut et stort rektangel.
Del rektangelet i 5 striper. Fordel 2 ss av fyllet på den ene stripen. Legg stripe 2 over stripe 1 og fordel 2 ss fyll på stripe 2. Du skal altså stable alle stripene oppå hverandre og ha fyll mellom alle lagene.
Kutt stabelen i 6 deler. Smør en brødform og legg de 6 delene ved siden av hverandre med kuttsiden opp. Dekk med plast og etterhev i 40 minutter.
Stekes i 35–40 minutter. Jeg bruker rillen mellom den laveste og midterste i ovnen. Avkjøles helt før du hvelver kaken forsiktig ut av formen. Dryss gjerne litt melis over.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 °C.

Ha sukker, gjær, mel og vaniljesukker i en miksebolle. Bland alt godt sammen. Smelt smøret og tilsett melk og vann.
Visp eggene inn i melkeblandingen, den skal nå være lunken. Hell melkeblandingen i mel blandingen og elt i 5 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten til middels og elt i 2 minutter til. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time.
Mens deigen hever, lager du fyllet: Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Sett til side.
Hvelv ut deigen på en melet benkeplate og kjevl ut et stort rektangel.
Del rektangelet i 5 striper. Fordel 2 ss av fyllet på den ene stripen. Legg stripe 2 over stripe 1 og fordel 2 ss fyll på stripe 2. Du skal altså stable alle stripene oppå hverandre og ha fyll mellom alle lagene.
Kutt stabelen i 6 deler. Smør en brødform og legg de 6 delene ved siden av hverandre med kuttsiden opp. Dekk med plast og etterhev i 40 minutter.
Stekes i 35–40 minutter. Jeg bruker rillen mellom den laveste og midterste i ovnen. Avkjøles helt før du hvelver kaken forsiktig ut av formen. Dryss gjerne litt melis over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?