Ha sukker, gjær, mel og vaniljesukker i en miksebolle. Bland alt godt sammen. Smelt smøret og tilsett melk og vann.
Visp eggene inn i melkeblandingen, den skal nå være lunken. Hell melkeblandingen i mel blandingen og elt i 5 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten til middels og elt i 2 minutter til. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time.
Mens deigen hever, lager du fyllet: Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Sett til side.
Hvelv ut deigen på en melet benkeplate og kjevl ut et stort rektangel.
Del rektangelet i 5 striper. Fordel 2 ss av fyllet på den ene stripen. Legg stripe 2 over stripe 1 og fordel 2 ss fyll på stripe 2. Du skal altså stable alle stripene oppå hverandre og ha fyll mellom alle lagene.
Kutt stabelen i 6 deler. Smør en brødform og legg de 6 delene ved siden av hverandre med kuttsiden opp. Dekk med plast og etterhev i 40 minutter.
Stekes i 35–40 minutter. Jeg bruker rillen mellom den laveste og midterste i ovnen. Avkjøles helt før du hvelver kaken forsiktig ut av formen. Dryss gjerne litt melis over.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 175 °C.
Ha sukker, gjær, mel og vaniljesukker i en miksebolle. Bland alt godt sammen. Smelt smøret og tilsett melk og vann.
Visp eggene inn i melkeblandingen, den skal nå være lunken. Hell melkeblandingen i mel blandingen og elt i 5 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten til middels og elt i 2 minutter til. Ha deigen over i en smurt bolle og dekk med plastfolie. La heve i 1 time.
Mens deigen hever, lager du fyllet: Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Sett til side.
Hvelv ut deigen på en melet benkeplate og kjevl ut et stort rektangel.
Del rektangelet i 5 striper. Fordel 2 ss av fyllet på den ene stripen. Legg stripe 2 over stripe 1 og fordel 2 ss fyll på stripe 2. Du skal altså stable alle stripene oppå hverandre og ha fyll mellom alle lagene.
Kutt stabelen i 6 deler. Smør en brødform og legg de 6 delene ved siden av hverandre med kuttsiden opp. Dekk med plast og etterhev i 40 minutter.
Stekes i 35–40 minutter. Jeg bruker rillen mellom den laveste og midterste i ovnen. Avkjøles helt før du hvelver kaken forsiktig ut av formen. Dryss gjerne litt melis over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto