Skoleboller fra Bakeriet i Lom
Oppskriften på skoleboller fra Bakeriet i Lom er kanskje verdens beste! I sommermånedene selger de daglig over 3000 håndlagde boller på bakeriet, og skolebollene med herlig vaniljekrem er et av de mest populære bakverkene de har.
– Det er viktig med en ordentlig god vaniljekrem når man skal lage skoleboller. I tillegg må man la bollene heve lenge nok, også etter at man har trykket hull og fylt dem med vaniljekrem. Da tyter ikke vaniljekremen ut under steking, tipser mannen bak Bakeriet i Lom, baker og kokebokforfatter Morten Schakenda.
Oppskriften er hentet fra boken «Om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom» på Aschehoug Forlag.
Oppskriften på skoleboller fra Bakeriet i Lom er kanskje verdens beste! I sommermånedene selger de daglig over 3000 håndlagde boller på bakeriet, og skolebollene med herlig vaniljekrem er et av de mest populære bakverkene de har.
– Det er viktig med en ordentlig god vaniljekrem når man skal lage skoleboller. I tillegg må man la bollene heve lenge nok, også etter at man har trykket hull og fylt dem med vaniljekrem. Da tyter ikke vaniljekremen ut under steking, tipser mannen bak Bakeriet i Lom, baker og kokebokforfatter Morten Schakenda.
Oppskriften er hentet fra boken «Om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom» på Aschehoug Forlag.
Ingredienser
- 1 kg hvetemel
- 0.5 l helmelk
- 150 g sukker
- 15 g salt, eller etter smak
- 15 g kardemomme
- 1 stk egg, stort
- 50 g gjær, fersk
- 150 g smør, i terninger
Hjemmelaget vaniljekrem
- 0.5 l helmelk
- 100 g sukker
- 0.5 stk vaniljestang
- 4 stykker eggeplomme
- 40 g maizenna
Til pynt
- melisglasur
- kokosmasse
Slik gjør du:
- 1 kg hvetemel
- 0.5 l helmelk
- 150 g sukker
- 15 g salt, eller etter smak
- 15 g kardemomme
- 1 stk egg, stort
- 50 g gjær, fersk
- 150 g smør, i terninger
Hjemmelaget vaniljekrem
- 0.5 l helmelk
- 100 g sukker
- 0.5 stk vaniljestang
- 4 stykker eggeplomme
- 40 g maizenna
Til pynt
- melisglasur
- kokosmasse
Vaniljekrem
