Til hovedinnhold

Kanelknuter fra Trinesmatblogg.no

2 h

Her får du kanelknuter fra Trinesmatblogg.no, og hennes saftige kanelsnurrer er sannsynligvis noe av det beste som finnes. Trine tipser om at dersom du ikke skal spise alle samme dag, bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen! 

Oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri. Erstatt bare melet med Semper glutenfri mix + tilsett 1 egg og 1 ts bakepulver i tillegg. Oppskriften gir ca 24 kanelsnurrer.

Se video! Bli med hjem til Trine og se hvordan du baker perfekte kanelsnurrer.

Lagret av 964 brukere
Kanelknuter fra Trinesmatblogg.no
Foto: Trine Sandberg/Trinesmatblogg.no.

Her får du kanelknuter fra Trinesmatblogg.no, og hennes saftige kanelsnurrer er sannsynligvis noe av det beste som finnes. Trine tipser om at dersom du ikke skal spise alle samme dag, bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne kanelsnurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen! 

Oppskriften kan enkelt gjøres glutenfri. Erstatt bare melet med Semper glutenfri mix + tilsett 1 egg og 1 ts bakepulver i tillegg. Oppskriften gir ca 24 kanelsnurrer.

Se video! Bli med hjem til Trine og se hvordan du baker perfekte kanelsnurrer.

Lagret av 964 brukere

Ingredienser

24
stk
  • 950 - 1000 g hvetemel
  • 5 dl melk, ca. 25 grader
  • 25 g gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 125 - 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0.25 ts salt
  • 1 stk egg
  • 150 g smør, i terninger

Kanelfyll

  • 125 g smør, mykt
  • 2 ss kanel
  • 6 ss sukker, gjerne brunt

Til pensling

  • 1 stk egg, sammenvispet
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 950 - 1000 g hvetemel
  • 5 dl melk, ca. 25 grader
  • 25 g gjær, eller 1/2 pose tørrgjær
  • 125 - 150 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 0.25 ts salt
  • 1 stk egg
  • 150 g smør, i terninger

Kanelfyll

  • 125 g smør, mykt
  • 2 ss kanel
  • 6 ss sukker, gjerne brunt

Til pensling

  • 1 stk egg, sammenvispet
  • perlesukker
Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker.
La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du fint lage bollene for hånd.
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk og sett deigen på et trekkfritt sted for heving i ca. en times tid. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred.
Bre smøret utover halvparten av leiven og strø sukker og kanel over. Du kan også røre sammen ingrediensene og bre det utover.
Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter.
Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.
Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.
Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å røre ut fersk gjær i væsken, bare smuldre den lett opp med hendene. Det beste resultatet får du dersom du benytter en kjøkkenmaskin med eltekroker.
La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs.
Tilsett smøret i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk gjerne farten underveis. Har du ikke kjøkkenmaskin, kan du fint lage bollene for hånd.
Kle bakebollen med plast eller ha på lokk og sett deigen på et trekkfritt sted for heving i ca. en times tid. Det er viktig at deigen får heve seg i sitt eget tempo. En tommelfingerregel er å la den heve til omtrent dobbel størrelse. Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.
Ha bolledeigen på melet underlag, del den i to og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred.
Bre smøret utover halvparten av leiven og strø sukker og kanel over. Du kan også røre sammen ingrediensene og bre det utover.
Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem.
Legg kanelsnurrene på bakepapirkledt stekebrett og la dem etterheve under klede i 30-60 minutter.
Pensle de ferdighevede kanelsnurrene forsiktig med sammenvispet egg og strø eventuelt litt perlesukker over.
Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden.
Snurrene er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?