Bamseboller med vaniljekrem
Hællandussen, har du sett noe søtere? Hveteboller er og forblir en storfavoritt blant bakeentusiaster, og det er vel lite som bringer tilbake like mange varmer minner som en nystekt bolle med brunost til søndagskaffen. Men en bolle er ikke lenger bare en bolle. Den siste tiden har nemlig figurboller blitt en stor trend på sosiale medier, og alt fra morsomme griseboller til smilende bamseboller har poppet opp i Instagram-feeder rundt omkring. Disse herlige bamsebollene er det Godt-bruker Trude Erlandsen som står bak. Snuten er fylt av fyldig vaniljekrem, og bollene pyntes deretter med herlig sjokolade. Dette er rett og slett det perfekte bakverket til barnebursdagen eller baby-showeren. Obs. Bollene må stekes i to omganger for å at snuten skal være lysere enn resten av hodet. Først må hodet og ørene forstekes i fem minutter, før den vaniljekremfylte snuten festes på før det hele stekes i ytterligere fem minutter.
Oppskriften gir cirka 14 boller.
Hællandussen, har du sett noe søtere? Hveteboller er og forblir en storfavoritt blant bakeentusiaster, og det er vel lite som bringer tilbake like mange varmer minner som en nystekt bolle med brunost til søndagskaffen. Men en bolle er ikke lenger bare en bolle. Den siste tiden har nemlig figurboller blitt en stor trend på sosiale medier, og alt fra morsomme griseboller til smilende bamseboller har poppet opp i Instagram-feeder rundt omkring. Disse herlige bamsebollene er det Godt-bruker Trude Erlandsen som står bak. Snuten er fylt av fyldig vaniljekrem, og bollene pyntes deretter med herlig sjokolade. Dette er rett og slett det perfekte bakverket til barnebursdagen eller baby-showeren. Obs. Bollene må stekes i to omganger for å at snuten skal være lysere enn resten av hodet. Først må hodet og ørene forstekes i fem minutter, før den vaniljekremfylte snuten festes på før det hele stekes i ytterligere fem minutter.
Oppskriften gir cirka 14 boller.
- 500 g hvetemel
- 100 g sukker
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts bakepulver
- 100 g smør
- 3.5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 plate(r) kokesjokolade
- 1 stk egg, vispet, til pensling
- 1 pakke vaniljekrem
- rosiner, til øyne
- 500 g hvetemel
- 100 g sukker
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts bakepulver
- 100 g smør
- 3.5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 plate(r) kokesjokolade
- 1 stk egg, vispet, til pensling
- 1 pakke vaniljekrem
- rosiner, til øyne
