Små kanelsnurrer - Gifflar
Gifflar kjenner du sikkert fra butikken, men har du laget slike små kanelsnurrer selv? Disse søte bollene er svært populære på sommeren, for er det noe vi ønsker på en deilig sommerdag, så er det lettvint kos. Deigen er enkel å jobbe med, men husk at kanelsnurrene skal være virkelig små. Denne porsjonen er ganske stor og gir rundt 100 små boller. Stek opp en haug, avkjøl godt og legge poser med 10 eller 15 småboller i fryseren. Så er det bare å huske og pakke med en pose eller to i strandbagen eller piknik-kurven før du drar.
Gifflar kjenner du sikkert fra butikken, men har du laget slike små kanelsnurrer selv? Disse søte bollene er svært populære på sommeren, for er det noe vi ønsker på en deilig sommerdag, så er det lettvint kos. Deigen er enkel å jobbe med, men husk at kanelsnurrene skal være virkelig små. Denne porsjonen er ganske stor og gir rundt 100 små boller. Stek opp en haug, avkjøl godt og legge poser med 10 eller 15 småboller i fryseren. Så er det bare å huske og pakke med en pose eller to i strandbagen eller piknik-kurven før du drar.
Ingredienser
- 50 g gjær
- 150 g smør, eller margarin
- 5 dl melk, ta det du har
- 1 dl sukker
- 2 stykker egg, dropp om du ikke tåler egg
- 1.6 l hvetemel, ca. 15-16 dl
Fyll
- 100 g smør, eller margarin
- 0.75 dl brunt sukker, eller vanlig sukker
- 2 ts kanel
Slik gjør du:
- 50 g gjær
- 150 g smør, eller margarin
- 5 dl melk, ta det du har
- 1 dl sukker
- 2 stykker egg, dropp om du ikke tåler egg
- 1.6 l hvetemel, ca. 15-16 dl
Fyll
- 100 g smør, eller margarin
- 0.75 dl brunt sukker, eller vanlig sukker
- 2 ts kanel
