Fastelavnsboller med bringebærkrem
Fastelavnsboller er en deilig tradisjon som aldri har gått av moten selv om den påfølgende fasten for lengst er glemt. Disse passer like godt også til helgekosen året rundt, eller kanskje som en romantisk overraskelse til Valentinsdagen?
Klassiske fastelavnsboller er hveteboller skåret over vannrett og fylt med syltetøy og pisket krem. Hva med å prøve å blande syltetøyet i kremen før du fyller bollene? Da ser de litt ekstra lekre ut.
Et annet tips er å blande den piskede kremen med litt revet marsipan eller hakkede nøtter. Eller du kan vispe fløten med litt sukker og espressopulver, så får du en nydelig kaffesmak på kremen.
Fastelavnsboller er en deilig tradisjon som aldri har gått av moten selv om den påfølgende fasten for lengst er glemt. Disse passer like godt også til helgekosen året rundt, eller kanskje som en romantisk overraskelse til Valentinsdagen?
Klassiske fastelavnsboller er hveteboller skåret over vannrett og fylt med syltetøy og pisket krem. Hva med å prøve å blande syltetøyet i kremen før du fyller bollene? Da ser de litt ekstra lekre ut.
Et annet tips er å blande den piskede kremen med litt revet marsipan eller hakkede nøtter. Eller du kan vispe fløten med litt sukker og espressopulver, så får du en nydelig kaffesmak på kremen.
Ingredienser
Bolledeig
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g gjær, fersk
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
- 2 dl bringebærsyltetøy
- 5 dl fløte
- melis
Slik gjør du:
Bolledeig
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g gjær, fersk
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
- 2 dl bringebærsyltetøy
- 5 dl fløte
- melis
Boller
Før servering
