Rosinboller
Oppskriften gir 10-12 store boller.
Tips
Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir smidigere deig og saftigere boller. Synes du det virker veldig uvant kan du heller smelte smøret i en liten kasserolle, tilsette melken og varme blandingen til 37 grader før du heller væsken over det tørre i bakebollen. Elt deigen glatt og smidig.
Tips til rosinboller
Hvis du skal lage rosinboller bør du bløtlegge rosinene 20 minutter i varmt vann før bruk, da får du ekstra saftige rosiner. Hell av vannet og tørk rosinene godt på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir før du blander dem inn i deigen helt mot slutten av eltingen.
Oppskriften gir 10-12 store boller.
Tips
Når du tilsetter romtemperert smør istedenfor smeltet smør, blir fettet fordelt på en litt annen måte som gir smidigere deig og saftigere boller. Synes du det virker veldig uvant kan du heller smelte smøret i en liten kasserolle, tilsette melken og varme blandingen til 37 grader før du heller væsken over det tørre i bakebollen. Elt deigen glatt og smidig.
Tips til rosinboller
Hvis du skal lage rosinboller bør du bløtlegge rosinene 20 minutter i varmt vann før bruk, da får du ekstra saftige rosiner. Hell av vannet og tørk rosinene godt på et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir før du blander dem inn i deigen helt mot slutten av eltingen.
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g gjær, fersk
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
- 100 g rosiner
- 100 g sjokolade, biter
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g gjær, fersk
- 2 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 3.5 dl melk
- 100 g meierismør, romtemperert
- 1 stk egg, sammenpisket, til pensling
Fyll
- 100 g rosiner
- 100 g sjokolade, biter
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.

Bon appetit!
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.