Til hovedinnhold

Hvetestang med vaniljekrem

2 h

En hvetestang med vaniljekrem er egentlig bare en stor variant av skolebrød, og den er perfekt å ha i fryseren i tilfelle du får besøk. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller lage kremen selv.  Stengene fryses uten glasur og kokos, og de blir som ferske igjen ved å tines i ovnen (varmluft 150 grader) i noen minutter før du har på melis og kokos.  Ikke skjær stengene i for store biter, for da kan du risikere ikke å få nok. Disse blir nemlig borte på et blunk!

Lagret av 1716 brukere
Hvetestang med vaniljekrem

En hvetestang med vaniljekrem er egentlig bare en stor variant av skolebrød, og den er perfekt å ha i fryseren i tilfelle du får besøk. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller lage kremen selv.  Stengene fryses uten glasur og kokos, og de blir som ferske igjen ved å tines i ovnen (varmluft 150 grader) i noen minutter før du har på melis og kokos.  Ikke skjær stengene i for store biter, for da kan du risikere ikke å få nok. Disse blir nemlig borte på et blunk!

Lagret av 1716 brukere

Ingredienser

1
stk

Deig

  • 3.5 dl helmelk, lunken
  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 100 g smør, eller margarin
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg

Glasur

  • 4 ss vann, omtrent
  • 200 g melis
  • kokos

Vaniljekrem

  • 2.5 dl helmelk
  • 2.5 dl fløte
  • 35 g maisenna
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 0.5 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 3.5 dl helmelk, lunken
  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 100 g smør, eller margarin
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg

Glasur

  • 4 ss vann, omtrent
  • 200 g melis
  • kokos

Vaniljekrem

  • 2.5 dl helmelk
  • 2.5 dl fløte
  • 35 g maisenna
  • 100 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
  • 0.5 stk vaniljestang
Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm melken til fingervarme, rør ut gjæren og hell blandingen i bakebollen. Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen.
Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elter du deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet, må den hvile.
La deigen hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kan du begynne utbakingen. Rull 3-4 avlange pølser som kjevles flate. Plasser 2 på hver plate.
Lag en fordypning i midten og ha i vaniljekrem. Bruk gjerne en sprøytepose.
La heve enda en gang før de går i ovnen (ca. ½ time). Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl og ha på melisglasur. Del stengene i to og dypp i kokos.

Vaniljekrem

Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
Hell melken eller fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. Også den hele stangen.
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. 
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg. 
Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakemaskin. Varm melken til fingervarme, rør ut gjæren og hell blandingen i bakebollen. Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen.
Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elter du deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet, må den hvile.
La deigen hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kan du begynne utbakingen. Rull 3-4 avlange pølser som kjevles flate. Plasser 2 på hver plate.
Lag en fordypning i midten og ha i vaniljekrem. Bruk gjerne en sprøytepose.
La heve enda en gang før de går i ovnen (ca. ½ time). Stekes på 210 grader i 10-15 minutter.
Avkjøl og ha på melisglasur. Del stengene i to og dypp i kokos.

Vaniljekrem

Pisk sammen eggeplommer, maisenna og sukker i en bolle.
Hell melken eller fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. Også den hele stangen.
Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. 
Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg. 
Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?