Hvetestang med vaniljekrem
En hvetestang med vaniljekrem er egentlig bare en stor variant av skolebrød, og den er perfekt å ha i fryseren i tilfelle du får besøk. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller lage kremen selv. Stengene fryses uten glasur og kokos, og de blir som ferske igjen ved å tines i ovnen (varmluft 150 grader) i noen minutter før du har på melis og kokos. Ikke skjær stengene i for store biter, for da kan du risikere ikke å få nok. Disse blir nemlig borte på et blunk!
En hvetestang med vaniljekrem er egentlig bare en stor variant av skolebrød, og den er perfekt å ha i fryseren i tilfelle du får besøk. Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller lage kremen selv. Stengene fryses uten glasur og kokos, og de blir som ferske igjen ved å tines i ovnen (varmluft 150 grader) i noen minutter før du har på melis og kokos. Ikke skjær stengene i for store biter, for da kan du risikere ikke å få nok. Disse blir nemlig borte på et blunk!
Ingredienser
Deig
- 3.5 dl helmelk, lunken
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 100 g smør, eller margarin
- 50 g gjær
- 1 stk egg
Glasur
- 4 ss vann, omtrent
- 200 g melis
- kokos
Vaniljekrem
- 2.5 dl helmelk
- 2.5 dl fløte
- 35 g maisenna
- 100 g sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 0.5 stk vaniljestang
Slik gjør du:
Deig
- 3.5 dl helmelk, lunken
- 550 g hvetemel
- 100 g sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 100 g smør, eller margarin
- 50 g gjær
- 1 stk egg
Glasur
- 4 ss vann, omtrent
- 200 g melis
- kokos
Vaniljekrem
- 2.5 dl helmelk
- 2.5 dl fløte
- 35 g maisenna
- 100 g sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 0.5 stk vaniljestang
Vaniljekrem
