Hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter, som for eksempel mandler, valnøtter og pistasj. Bringebær kan utelates eller byttes ut med blåbær. Hakket mørk sjokolade er også en mulighet. Jeg bare nevner det...
Hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter, som for eksempel mandler, valnøtter og pistasj. Bringebær kan utelates eller byttes ut med blåbær. Hakket mørk sjokolade er også en mulighet. Jeg bare nevner det...
Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, unntatt bringebærene (spar litt nøtter til pynt).
Bland alt sammen til en jevn deig og bland til slutt inn bærene. Del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver, ca. 3 cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og del hver leiv i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.
Bon appetit!
Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, unntatt bringebærene (spar litt nøtter til pynt).
Bland alt sammen til en jevn deig og bland til slutt inn bærene. Del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver, ca. 3 cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og del hver leiv i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.