Saftige scones med hasselnøtter og bringebær

60 min

Hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter, som for eksempel mandler, valnøtter og pistasj. Bringebær kan utelates eller byttes ut med blåbær. Hakket mørk sjokolade er også en mulighet. Jeg bare nevner det...

Oppskriften gir 8 store scones.

1128 har lagret denne
Saftige scones med bær og nøtter

Hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter, som for eksempel mandler, valnøtter og pistasj. Bringebær kan utelates eller byttes ut med blåbær. Hakket mørk sjokolade er også en mulighet. Jeg bare nevner det...

Oppskriften gir 8 store scones.

1128 har lagret denne
4
porsjoner
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 dl grovbakstmel
  • 5 dl hvetemel
  • 0.75 dl sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 dl lettmelk
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 håndfull bringebær, frosne
  • 0.5 stk appelsin, revet skall
  • 0.5 stk sitron, revet skall
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, romtemperert
  • 3 dl grovbakstmel
  • 5 dl hvetemel
  • 0.75 dl sukker
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 2 dl lettmelk
  • 100 g hasselnøtter
  • 100 g rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 håndfull bringebær, frosne
  • 0.5 stk appelsin, revet skall
  • 0.5 stk sitron, revet skall
Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, unntatt bringebærene (spar litt nøtter til pynt).
Bland alt sammen til en jevn deig og bland til slutt inn bærene. Del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver, ca. 3 cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og del hver leiv i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk hasselnøttene og rist dem gylne over middels varme i en tørr stekepanne.
Smuldre smøret sammen med hvetemelet og sukkeret. Bland inn de andre ingrediensene, unntatt bringebærene (spar litt nøtter til pynt).
Bland alt sammen til en jevn deig og bland til slutt inn bærene. Del deigen i to og form deigemnene til to runde leiver, ca. 3 cm tykke. Bruk en kniv dyppet i mel og del hver leiv i fire (skjær halvveis ned i deigen).
Pensle med vann eller melk, dryss over resten av nøttene og stek sconesen midt i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Avkjøl på rist.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?