Flettede påskeboller med vaniljekrem
Disse påskebollene er overraskende enkle å lage og blir både dekorative og gode. Påskebollene er fylt med hjemmelaget vaniljekrem, men du kan bruke den vaniljekremen du vil.
Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. Beregn 10-12 timer til heving. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den er også enkel å jobbe med når du skal lage unike former av deigen.
Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.
Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise
Disse påskebollene er overraskende enkle å lage og blir både dekorative og gode. Påskebollene er fylt med hjemmelaget vaniljekrem, men du kan bruke den vaniljekremen du vil.
Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. Beregn 10-12 timer til heving. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den er også enkel å jobbe med når du skal lage unike former av deigen.
Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.
Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise
Ingredienser
Bolledeig
- 550 g siktet hvetemel
- 85 g sukker
- 7 g salt
- 1 ts kardemomme
- 275 g helmelk, kald
- 1 stk egg, stort
- 20 g fersk gjær
- 90 g usaltet smør, romtemperert
- 1 stk egg, til pensling
Vaniljekrem
- 60 g sukker
- 20 g maisstivelse
- 4 stk eggeplomme
- 1 klype salt
- 360 g helmelk
- 1 stk vaniljestang
- 25 g usaltet smør
Slik gjør du:
Bolledeig
- 550 g siktet hvetemel
- 85 g sukker
- 7 g salt
- 1 ts kardemomme
- 275 g helmelk, kald
- 1 stk egg, stort
- 20 g fersk gjær
- 90 g usaltet smør, romtemperert
- 1 stk egg, til pensling
Vaniljekrem
- 60 g sukker
- 20 g maisstivelse
- 4 stk eggeplomme
- 1 klype salt
- 360 g helmelk
- 1 stk vaniljestang
- 25 g usaltet smør
Bolledeig
Vaniljekrem
Forming av boller
Slik lager du lekre påskeboller
Steking av boller

Bon appetit!
Bolledeig
Vaniljekrem
Forming av boller
Slik lager du lekre påskeboller