Påskehare-boller
Ønsker du å være litt kreativ i påsken, kan det være gøy å lage boller formet som påskeharer!
Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den også enkel å jobbe med når du skal lage fine former av deigen. Beregn 10-12 timer til heving.
Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.
Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise
Ønsker du å være litt kreativ i påsken, kan det være gøy å lage boller formet som påskeharer!
Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den også enkel å jobbe med når du skal lage fine former av deigen. Beregn 10-12 timer til heving.
Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.
Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise
Ingredienser
- 550 g hvetemel
- 85 g sukker
- 7 g salt
- 1 ts kardemomme
- 275 g helmelk, kald
- 1 stk egg, stort
- 20 g fersk gjær
- 90 g usaltet smør, romtemperert
- 1 stk egg, til pensling
Til pynt
- smeltet smør
- kokosmasse
- sjokoladeglasur, eller smeltet sjokolade
Slik gjør du:
- 550 g hvetemel
- 85 g sukker
- 7 g salt
- 1 ts kardemomme
- 275 g helmelk, kald
- 1 stk egg, stort
- 20 g fersk gjær
- 90 g usaltet smør, romtemperert
- 1 stk egg, til pensling
Til pynt
- smeltet smør
- kokosmasse
- sjokoladeglasur, eller smeltet sjokolade
Bolledeig
Forming av påskehare-boller
Påskens søteste boller
Steking

Bon appetit!
Bolledeig
Forming av påskehare-boller
Påskens søteste boller