Påskehare-boller

60 min
(12 timer forarbeid)

Ønsker du å være litt kreativ i påsken, kan det være gøy å lage boller formet som påskeharer!

Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den også enkel å jobbe med når du skal lage fine former av deigen. Beregn 10-12 timer til heving.

Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.

Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise

54 har lagret denne
Boller formet som påskehare og pyntet med kokosmasse og glasur
Foto: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise

Ønsker du å være litt kreativ i påsken, kan det være gøy å lage boller formet som påskeharer!

Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes på morgenen. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den også enkel å jobbe med når du skal lage fine former av deigen. Beregn 10-12 timer til heving.

Tips: Bruk en deigskraper til å dele opp deigen når du skal forme bollene. Jobb med ett deigemne av gangen og dekk til resten med plastfolie slik at resterende deig ikke tørker ut mens du former. Ikke bruk mer mel enn nødvendig under formingen - deigen er kald så den skal være enkel å jobbe med.

Oppskrift av: Tuva Elise Henriksen / Bread by Elise

54 har lagret denne

Ingredienser

12
porsjoner
  • 550 g hvetemel
  • 85 g sukker
  • 7 g salt
  • 1 ts kardemomme
  • 275 g helmelk, kald
  • 1 stk egg, stort
  • 20 g fersk gjær
  • 90 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 stk egg, til pensling

Til pynt

  • smeltet smør
  • kokosmasse
  • sjokoladeglasur, eller smeltet sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 550 g hvetemel
  • 85 g sukker
  • 7 g salt
  • 1 ts kardemomme
  • 275 g helmelk, kald
  • 1 stk egg, stort
  • 20 g fersk gjær
  • 90 g usaltet smør, romtemperert
  • 1 stk egg, til pensling

Til pynt

  • smeltet smør
  • kokosmasse
  • sjokoladeglasur, eller smeltet sjokolade

Bolledeig

Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav til medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, cirka en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk.
Smør en stor bakebolle med litt nøytral olje og ha deigen over i denne.
Dekk til med plast og sett deigen i kjøleskapet. La bolledeigen kaldheve over natten i 10-12 timer.

Forming av påskehare-boller

Etter 10-12 timer kan du ta deigen ut av kjøleskapet. Strø et tynt lag med mel over den kalde deigen.
Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 12 like store emner, cirka 90 gram hver.

Påskens søteste boller

Ta et deigemne og del opp i tre, hvorav to biter er cirka 15 gram og den tredje cirka 60 gram.
Rull den største biten til en bolle. Dette blir kroppen til påskeharen.
Bruk hendene til å rulle de små bitene til cirka 10 cm lange strimler. Bøy strimlene i en U-form, slik at de ser ut som ører.
Legg bollen/kroppen til haren litt over ørene slik at formen sitter godt sammen.
Gjenta med alle deigemnene.
Ha påskeharebollene over på to stekebrett og dekk til med plastfolie. Etterhev i 45-60 minutter på et lunt sted, gjerne ved 25-27 grader.

Steking

Forvarm ovnen til 180 grader.
Når bollene er ferdig hevet, skal de pensles med et sammenvispet egg.
Stek bollene i 12-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.
Pensle ørene med litt smeltet smør og dypp i kokosmasse. Tegn på øyne og nese med litt smeltet sjokolade eller farget glasur.
woman cooking

Bon appetit!

Bolledeig

Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav til medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, cirka en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk.
Smør en stor bakebolle med litt nøytral olje og ha deigen over i denne.
Dekk til med plast og sett deigen i kjøleskapet. La bolledeigen kaldheve over natten i 10-12 timer.

Forming av påskehare-boller

Etter 10-12 timer kan du ta deigen ut av kjøleskapet. Strø et tynt lag med mel over den kalde deigen.
Legg deigen på kjøkkenbenken og del den opp i 12 like store emner, cirka 90 gram hver.

Påskens søteste boller

Ta et deigemne og del opp i tre, hvorav to biter er cirka 15 gram og den tredje cirka 60 gram.
Rull den største biten til en bolle. Dette blir kroppen til påskeharen.
Bruk hendene til å rulle de små bitene til cirka 10 cm lange strimler. Bøy strimlene i en U-form, slik at de ser ut som ører.
Legg bollen/kroppen til haren litt over ørene slik at formen sitter godt sammen.
Gjenta med alle deigemnene.
Ha påskeharebollene over på to stekebrett og dekk til med plastfolie. Etterhev i 45-60 minutter på et lunt sted, gjerne ved 25-27 grader.

Steking

Forvarm ovnen til 180 grader.
Når bollene er ferdig hevet, skal de pensles med et sammenvispet egg.
Stek bollene i 12-15 minutter, til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.
Pensle ørene med litt smeltet smør og dypp i kokosmasse. Tegn på øyne og nese med litt smeltet sjokolade eller farget glasur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?