1.2 dl nøytral olje, 1.2 dl olje kan erstattes med 150 gr vegansk smør
Pistasjkrem
200 g pistasjkjerner
3 - 4 ss melis
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
2 - 3 ss melk, varm
3 dl fløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
Pisket krem
3 dl fløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Vegansk bolledeig
4.5 dl havremelk
220 g sukker
1 ts salt
1 ss kardemomme
1 kg hvetemel
25 g fersk gjær
1.2 dl nøytral olje, 1.2 dl olje kan erstattes med 150 gr vegansk smør
Pistasjkrem
200 g pistasjkjerner
3 - 4 ss melis
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
2 - 3 ss melk, varm
3 dl fløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker, eller vaniljepulver
Pisket krem
3 dl fløte
Boller
Rør vann, sukker, salt og kardemomme sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel og gjær.
Kjør maskinen i 5 minutter. Start med lav hastighet for å unngå at melet flyr rundt. Øk deretter til medium hastighet.
La deigen hvile i 10 minutter i maskinen. Det gjør at glutennettverket i deigen blir sterkt, og du får luftige, saftige boller.
Tilsett olje i en stråle, eller vegansk smør i terninger, mens deigen eltes videre. Øk farten gradvis. Elt i cirka 20 minutter til deigen er elastisk og temperaturen på deigen er lunken. For å sjekke at deigen er ferdig og glutennettverket er aktivt, strekker du litt av deigen utover til du får et tynt slør. Du må ikke hoppe over eltetiden hvis du vil ha luftige boller!
Dekk bakebollen godt, og la deigen heve til cirka dobbel størrelse. I mellomtiden kan du begynne på fyllet.
Når bolledeigen er ferdig hevet: Legg deigen på benken med et tynt lag mel under. Del deigen i 20 emner, cirka 90-100 gram per bolle.
Trill faste, stramme boller, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et fuktig klede, folie eller voksduk. La heve i minst 30-40 minutter.
Stek bollene i en forvarmet ovn på 175 grader i 12-14 minutter, eller til du synes de ser ferdige ut. La bollene avkjøle før du tar på fyll, men husk å smak på en nystekt bolle. Det er det beste som finnes!
Pistasjkrem
Ha pistasj i en blender og kjør til det er finmalt.
Tilsett melis, melk og salt. Kjør til en jevn masse.
Servering
Pisk kremfløte til myk, luftig krem.
Pisk perfekt krem
Skjær av lokket på bollen. Smør et godt lag med pistasjfyll og ha på pisket krem.
Legg på lokk og dryss over melis.
Bon appetit!
Boller
Rør vann, sukker, salt og kardemomme sammen i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel og gjær.
Kjør maskinen i 5 minutter. Start med lav hastighet for å unngå at melet flyr rundt. Øk deretter til medium hastighet.
La deigen hvile i 10 minutter i maskinen. Det gjør at glutennettverket i deigen blir sterkt, og du får luftige, saftige boller.
Tilsett olje i en stråle, eller vegansk smør i terninger, mens deigen eltes videre. Øk farten gradvis. Elt i cirka 20 minutter til deigen er elastisk og temperaturen på deigen er lunken. For å sjekke at deigen er ferdig og glutennettverket er aktivt, strekker du litt av deigen utover til du får et tynt slør. Du må ikke hoppe over eltetiden hvis du vil ha luftige boller!
Dekk bakebollen godt, og la deigen heve til cirka dobbel størrelse. I mellomtiden kan du begynne på fyllet.
Når bolledeigen er ferdig hevet: Legg deigen på benken med et tynt lag mel under. Del deigen i 20 emner, cirka 90-100 gram per bolle.
Trill faste, stramme boller, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk brettet med et fuktig klede, folie eller voksduk. La heve i minst 30-40 minutter.
Stek bollene i en forvarmet ovn på 175 grader i 12-14 minutter, eller til du synes de ser ferdige ut. La bollene avkjøle før du tar på fyll, men husk å smak på en nystekt bolle. Det er det beste som finnes!
Pistasjkrem
Ha pistasj i en blender og kjør til det er finmalt.
Tilsett melis, melk og salt. Kjør til en jevn masse.
Servering
Pisk kremfløte til myk, luftig krem.
Pisk perfekt krem
Skjær av lokket på bollen. Smør et godt lag med pistasjfyll og ha på pisket krem.
Legg på lokk og dryss over melis.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto