Finn frem alle ingrediensene. Viktigst er smøret, som skal være romtemperert.
Ha melk, gjær, sukker og det ene egget i bollen og rør dette sammen.
Tilsett så mel, kardemomme og salt og la dette elte godt sammen i 10 minutter på medium styrke.
Til slutt tilsetter du det romtempererte smøret i terninger og la deigen elte 5-10 minutter til du får en myk og jevn deig og til du ser at alt av smøret er jevnt fordelt i deigen.
La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka en time.
Form bollene, fordel de på bakepapirkledde stekebrett. La bollene etterheve i 45 min under kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 200 grader når det gjenstår 10-15 minutter av etterhevingen.
Pensles med egg, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.
Vaniljekrem
Pisk kremfløte til luftig krem.
Pisk perfekt krem
Vend kremen inn i vaniljekremen.
Montering
Del bollene i to og smør på et par spiseskjeer med vaniljekrem. Dryss litt melis over til slutt.
Bon appetit!
Boller
Finn frem alle ingrediensene. Viktigst er smøret, som skal være romtemperert.
Ha melk, gjær, sukker og det ene egget i bollen og rør dette sammen.
Tilsett så mel, kardemomme og salt og la dette elte godt sammen i 10 minutter på medium styrke.
Til slutt tilsetter du det romtempererte smøret i terninger og la deigen elte 5-10 minutter til du får en myk og jevn deig og til du ser at alt av smøret er jevnt fordelt i deigen.
La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka en time.
Form bollene, fordel de på bakepapirkledde stekebrett. La bollene etterheve i 45 min under kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 200 grader når det gjenstår 10-15 minutter av etterhevingen.
Pensles med egg, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.
Vaniljekrem
Pisk kremfløte til luftig krem.
Pisk perfekt krem
Vend kremen inn i vaniljekremen.
Montering
Del bollene i to og smør på et par spiseskjeer med vaniljekrem. Dryss litt melis over til slutt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto