Fastelavnsboller med sitroncurd og krem

2 h 30 min
Lagret av 85 brukere
Fastelavnsboller fylt med sitroncurd og pisket krem
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 85 brukere

Ingredienser

1
stk
Obs: Bolleoppskriften gir cirka 15-20 boller

Bolledeig

  • 850 - 900 g siktet hvetemel
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 150 g smør, i terninger
  • 1 stk egg, til pensling

Sitroncurd

  • 4 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft
  • 2 stykker sitron, revet skall
  • 100 g meierismør

Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bolledeig

  • 850 - 900 g siktet hvetemel
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 150 g smør, i terninger
  • 1 stk egg, til pensling

Sitroncurd

  • 4 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft
  • 2 stykker sitron, revet skall
  • 100 g meierismør

Krem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker

Boller

Finn frem alle ingrediensene. Viktigst er smøret, som skal være romtemperert.
Ha melk, gjær, sukker og det ene egget i bollen og rør dette sammen.
Tilsett så mel, kardemomme og salt og la dette elte godt sammen i 10 minutter på medium styrke.
Til slutt tilsetter du det romtempererte smøret i terninger og la deigen elte 5-10 minutter til du får en myk og jevn deig og til du ser at alt av smøret er jevnt fordelt i deigen.
La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka en time.
Form bollene, fordel de på bakepapirkledde stekebrett. La bollene etterheve i 45 min under kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 200 grader når det gjenstår 10-15 minutter av etterhevingen.
Pensles med egg, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.

Sitroncurd

Finn frem en stålbolle, eller en glassbolle som tåler høy temperatur. Ha i eggeplommer, sitronsaft, sukker, og sitronskall i stålbollen og rør raskt sammen.
Kok opp litt vann i en kjele som passer til bollen.
Varm opp sitronkremen over vannbad, og visp rolig helt til kremen tykner.
Ta bollen av kjelen og ha i smøret til det har løsnet helt opp og du har fått en jevn krem. Avkjøl, sitroncurden vil da tykne ytterligere.

Krem og montering

Pisk sukker og fløte til krem.
Del bollene i to og fyll med krem og lemoncurd. Dryss litt melis over til slutt.
woman cooking

Bon appetit!

Boller

Finn frem alle ingrediensene. Viktigst er smøret, som skal være romtemperert.
Ha melk, gjær, sukker og det ene egget i bollen og rør dette sammen.
Tilsett så mel, kardemomme og salt og la dette elte godt sammen i 10 minutter på medium styrke.
Til slutt tilsetter du det romtempererte smøret i terninger og la deigen elte 5-10 minutter til du får en myk og jevn deig og til du ser at alt av smøret er jevnt fordelt i deigen.
La deigen heve til dobbelt størrelse, det tar cirka en time.
Form bollene, fordel de på bakepapirkledde stekebrett. La bollene etterheve i 45 min under kjøkkenhåndkle.
Forvarm ovnen til 200 grader når det gjenstår 10-15 minutter av etterhevingen.
Pensles med egg, og stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne og gjennomstekt.

Sitroncurd

Finn frem en stålbolle, eller en glassbolle som tåler høy temperatur. Ha i eggeplommer, sitronsaft, sukker, og sitronskall i stålbollen og rør raskt sammen.
Kok opp litt vann i en kjele som passer til bollen.
Varm opp sitronkremen over vannbad, og visp rolig helt til kremen tykner.
Ta bollen av kjelen og ha i smøret til det har løsnet helt opp og du har fått en jevn krem. Avkjøl, sitroncurden vil da tykne ytterligere.

Krem og montering

Pisk sukker og fløte til krem.
Del bollene i to og fyll med krem og lemoncurd. Dryss litt melis over til slutt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?