Jimmy Øiens aniskringler

2 timer

Aniskringler har en deilig smak av - nettopp - anis, og er saftige og myke. Dette er oppskriften til kokk Jimmy Øien, som spiser dem hver jul.

«Vi spiser dem kun i julen, begynner på julaften og spiser til det er tomt. Jeg vet ikke om noen som har samme tradisjon, men det burde de. Oppskriften er fra mammas håndskrevne oppskriftsbok, med løse lapper og bakstemerker på sidene. Denne er hellig, så ikke kødd med den,» sier kokken.

409 har lagret denne
Tre ustekte kringler
Foto: Stockphoto

Aniskringler har en deilig smak av - nettopp - anis, og er saftige og myke. Dette er oppskriften til kokk Jimmy Øien, som spiser dem hver jul.

«Vi spiser dem kun i julen, begynner på julaften og spiser til det er tomt. Jeg vet ikke om noen som har samme tradisjon, men det burde de. Oppskriften er fra mammas håndskrevne oppskriftsbok, med løse lapper og bakstemerker på sidene. Denne er hellig, så ikke kødd med den,» sier kokken.

409 har lagret denne
1
stk
  • 900 g hvetemel
  • 200 g meierismør
  • 50 g fersk gjær
  • 6 - 8 ss sukker
  • 6 dl melk
  • 3 ts anisfrø
  • egg, til pensling
  • melk, til pensling
Unngå at skjermen går i dvale
  • 900 g hvetemel
  • 200 g meierismør
  • 50 g fersk gjær
  • 6 - 8 ss sukker
  • 6 dl melk
  • 3 ts anisfrø
  • egg, til pensling
  • melk, til pensling
Varm opp melken til romtemperatur. Løs opp gjæren i melken.
Smelt smør på lav varme og bland inn i melken. Ha i alt det tørre. Elt i minimum 10 minutter.
Dekk til deigen og la den heve til ca. dobbel størrelse.
Trill ut fingertykke «pølser» og form til kringler. Sett kringlene på bakepapir på brett og dekk til. Etterhev i ca. en halv time på et lunt sted.
Pensle med pisket egg og melk.
Stek i ca. 15 minutter på 250 grader. Obs: Følg med, ovner er ulike. De er ferdige når de har en gyllen stekeskorpe.
Server med smør og juleskinke eller syltetøy. Gjerne bruk kalde middagsrester som pålegg.
Kringlene kan fint fryses! Bare varm opp og spis til det blir tomt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp melken til romtemperatur. Løs opp gjæren i melken.
Smelt smør på lav varme og bland inn i melken. Ha i alt det tørre. Elt i minimum 10 minutter.
Dekk til deigen og la den heve til ca. dobbel størrelse.
Trill ut fingertykke «pølser» og form til kringler. Sett kringlene på bakepapir på brett og dekk til. Etterhev i ca. en halv time på et lunt sted.
Pensle med pisket egg og melk.
Stek i ca. 15 minutter på 250 grader. Obs: Følg med, ovner er ulike. De er ferdige når de har en gyllen stekeskorpe.
Server med smør og juleskinke eller syltetøy. Gjerne bruk kalde middagsrester som pålegg.
Kringlene kan fint fryses! Bare varm opp og spis til det blir tomt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?