Til hovedinnhold

Spøkelseskjeks

1 h

Veldig søte, og skummelt gode kjeks til Halloween!

Disse spøkelsene er enkle å få til, men kjekesene kan selvfølgelig også lages i andre fasonger. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Oppskriften er laget av Bread by Elise i samarbeid med Matkanalen.

Lagret av 75 brukere

Spøkelseskjeks til Halloween

Veldig søte, og skummelt gode kjeks til Halloween!

Disse spøkelsene er enkle å få til, men kjekesene kan selvfølgelig også lages i andre fasonger. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Oppskriften er laget av Bread by Elise i samarbeid med Matkanalen.

Lagret av 75 brukere

Ingredienser

30
stk

Kjeks

  • 360 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 225 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Glasur

  • 3 stk eggehvite
  • 450 g melis
  • 1 - 2 ts sitronsaft
  • 1 - 2 dråpe konditorfarge, svart

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeks

  • 360 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 225 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Glasur

  • 3 stk eggehvite
  • 450 g melis
  • 1 - 2 ts sitronsaft
  • 1 - 2 dråpe konditorfarge, svart

Kjeks

Bland hvetemel, bakepulver, og salt i en bolle og sett til side.
I en separat bakebolle, visp romtemperert smør og sukker på medium-høy hastighet i 3 minutter, eller til blandingen er lys i fargen. Her anbefaler jeg å bruke kjøkkenmaskin med fleksivisp.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og miks i 3 minutter på høy hastighet, til blandingen er lys og luftig.
Skru ned kjøkkenmaskinen til lav hastighet, og ha i melblandingen, ⅓ del av gangen.
Når alt melet er blandet inn, er deigen klar.
Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 15 minutter.
Mens deigen hviler i kjøleskapet, kan du forvarme ovnen til 180 grader.
Ha mel på kjøkkenbenken, og kjevl ut deigen til den er ca ½ cm tykk.
Press ut spøkelse-formede kjeks, eller den formen du måtte ønske.
Stek kjeksen i 6-10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kjeksen.
La kjeksen avkjøles et par minutter på stekeplaten, før du har de over på rist.
Avkjøl før du dekorerer med glasur.
Avkjøl før du dekorerer med glasur.

Glasur

Ha eggehvite i en stor bakebolle.
Visp på høy hastighet til det begynner å skumme (ca ett minutt). Bruk gjerne kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Skru ned hastigheten, og tilsett et par spiseskjeer melis av gangen.
Visp i et par minutter på høy hastighet til glasuren er hvit og kremet.
Smak til med sitronsaft.
Ha litt av glasuren over på en separat bolle, og farg med sort konditorfarge.
Dekk til glasuren med plastfolie frem til du skal bruke den.
woman cooking

Bon appetit!

Kjeks

Bland hvetemel, bakepulver, og salt i en bolle og sett til side.
I en separat bakebolle, visp romtemperert smør og sukker på medium-høy hastighet i 3 minutter, eller til blandingen er lys i fargen. Her anbefaler jeg å bruke kjøkkenmaskin med fleksivisp.
Tilsett egg og vaniljeekstrakt, og miks i 3 minutter på høy hastighet, til blandingen er lys og luftig.
Skru ned kjøkkenmaskinen til lav hastighet, og ha i melblandingen, ⅓ del av gangen.
Når alt melet er blandet inn, er deigen klar.
Pakk deigen godt inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 15 minutter.
Mens deigen hviler i kjøleskapet, kan du forvarme ovnen til 180 grader.
Ha mel på kjøkkenbenken, og kjevl ut deigen til den er ca ½ cm tykk.
Press ut spøkelse-formede kjeks, eller den formen du måtte ønske.
Stek kjeksen i 6-10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kjeksen.
La kjeksen avkjøles et par minutter på stekeplaten, før du har de over på rist.
Avkjøl før du dekorerer med glasur.
Avkjøl før du dekorerer med glasur.

Glasur

Ha eggehvite i en stor bakebolle.
Visp på høy hastighet til det begynner å skumme (ca ett minutt). Bruk gjerne kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Skru ned hastigheten, og tilsett et par spiseskjeer melis av gangen.
Visp i et par minutter på høy hastighet til glasuren er hvit og kremet.
Smak til med sitronsaft.
Ha litt av glasuren over på en separat bolle, og farg med sort konditorfarge.
Dekk til glasuren med plastfolie frem til du skal bruke den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?