Til hovedinnhold

Kanelsnurrer med marsipan

2 h

Mulighetene er mange når du skal lage gjærbakst. Mitt beste tips til neste gang du skal lage gjærbakst: Riv alltid marsipan i kanelsnurrene, det gjør de så saftige og klissete gode!

Kardemomme er også et must i deigen. Selv bruker jeg hele kardemommekjerner som jeg knuser grovt i en morter.

Lagret av 749 brukere
Kanelboller med marsipanfyll
Foto: Silje Sandberg

Mulighetene er mange når du skal lage gjærbakst. Mitt beste tips til neste gang du skal lage gjærbakst: Riv alltid marsipan i kanelsnurrene, det gjør de så saftige og klissete gode!

Kardemomme er også et must i deigen. Selv bruker jeg hele kardemommekjerner som jeg knuser grovt i en morter.

Lagret av 749 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 850 - 900 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g sukker
  • 1 - 2 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk egg, + ekstra til pensling
  • 150 g smør, romtemperert, i terninger

Marsipan- og kanelfyll

  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g brunt sukker
  • 4 ts kanel
  • 150 g marsipan, god kvalitet, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 850 - 900 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g sukker
  • 1 - 2 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk egg, + ekstra til pensling
  • 150 g smør, romtemperert, i terninger

Marsipan- og kanelfyll

  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g brunt sukker
  • 4 ts kanel
  • 150 g marsipan, god kvalitet, revet
Romtemperer smøret og gjør klar resten av ingrediensene.
Rør sammen melk, gjær og det ene egget i en bolle. Tilsett så alt det tørre og elt i 10 minutter på lav hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett smør i terninger og la deigen elte videre i 7-10 minutter til du får en myk og jevn deig. (Sørg for at smøret er jevnt fordelt i deigen.)
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time.
Lag fyllet i mellomtiden: Rør smør, brunt sukker, kanel og revet marsipan sammen til en myk og kremet masse.
Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til et stort rektangel. Smør marsipanmassen på halvparten av langsiden, og brett over den andre halvdelen. Skjær deretter deigen i cirka 3 cm brede strimler langs kortsiden.
Lag kanelsnurrer. Snurr strimlen til en spiral, vri til snegleform og fest enden av spiralen ned i midten av knuten. Legg kanelsnurrene på en stekeplate med bakepapir.
Pensle kanelsnurrene med sammenpisket egg, og la de heve i cirka 45 minutter. Etter cirka 15 minutter kan du sette ovnen på 200°C.
Stek midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Romtemperer smøret og gjør klar resten av ingrediensene.
Rør sammen melk, gjær og det ene egget i en bolle. Tilsett så alt det tørre og elt i 10 minutter på lav hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett smør i terninger og la deigen elte videre i 7-10 minutter til du får en myk og jevn deig. (Sørg for at smøret er jevnt fordelt i deigen.)
La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1-1,5 time.
Lag fyllet i mellomtiden: Rør smør, brunt sukker, kanel og revet marsipan sammen til en myk og kremet masse.
Når deigen er ferdighevet, kjevler du den ut til et stort rektangel. Smør marsipanmassen på halvparten av langsiden, og brett over den andre halvdelen. Skjær deretter deigen i cirka 3 cm brede strimler langs kortsiden.
Lag kanelsnurrer. Snurr strimlen til en spiral, vri til snegleform og fest enden av spiralen ned i midten av knuten. Legg kanelsnurrene på en stekeplate med bakepapir.
Pensle kanelsnurrene med sammenpisket egg, og la de heve i cirka 45 minutter. Etter cirka 15 minutter kan du sette ovnen på 200°C.
Stek midt i ovnen i 10-15 minutter til de er gyldne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?