Bollekake med vaniljekrem i airfryer

2 h
Lagret av 255 brukere
Bollekake med glasur og vaniljekrem fra airfryer
Lagret av 255 brukere

Ingredienser

1
stk
Obs: cirka 11 boller
  • 480 g hvetemel
  • 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2.5 dl melk, lunken
  • 1 ss honning
  • 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
  • 40 g smør, romtemperert

Fyll

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel
  • vaniljekrem
  • 1 stk egg, til pensling, evt. melk

Pynt

  • melisglasur

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 480 g hvetemel
  • 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2.5 dl melk, lunken
  • 1 ss honning
  • 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
  • 40 g smør, romtemperert

Fyll

  • 50 g smør, smeltet
  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel
  • vaniljekrem
  • 1 stk egg, til pensling, evt. melk

Pynt

  • melisglasur
Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha gjær, melk og honning i et litermål. Rør godt med en skje, slik at gjæren løses opp.
Ha det våte i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 minutter til den er glatt og fin.
Ha i romtemperert smør mot slutten, litt om gangen. La det elte i videre i 3 minutter eller til smøret er blandet helt inn i deigen. Tilsett et par ekstra spiseskjeer med hvetemel hvis den er veldig klissete. Sett så bolledeigen på et lunt sted i minst 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.
Dryss litt mel på benkeplaten, og kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør, og dryss over kanel og sukker. Rull deigen til en pølse, og del opp i ca. 11 stykker.
Legg bollene over i en kakeform med bakepapir, eller legg bake- papir i bunnen av din airfryer og pensle kantene godt. Sett til heving i airfryeren på 40 grader eller på et lunt sted i 30 minutter, gjerne opptil 1 time om du har tid.
Bruk et eggeglass eller fingrene til å lage en liten grop i hver bolle som du fyller med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk.
Forvarm airfryeren til 155 grader. Stek bollene i 15 minutter. Dersom bollene er litt bleke på undersiden, fjerner du bakepapiret og steker i 2–3 minutter til. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur om ønskelig. Tilsett da litt og litt vann i melisen til du har en fast konsistens. Den bør ikke være for tyntflytende.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alt det tørre i en bolle, og ha gjær, melk og honning i et litermål. Rør godt med en skje, slik at gjæren løses opp.
Ha det våte i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 minutter til den er glatt og fin.
Ha i romtemperert smør mot slutten, litt om gangen. La det elte i videre i 3 minutter eller til smøret er blandet helt inn i deigen. Tilsett et par ekstra spiseskjeer med hvetemel hvis den er veldig klissete. Sett så bolledeigen på et lunt sted i minst 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.
Dryss litt mel på benkeplaten, og kjevle deigen ut til et rektangel. Pensle med smeltet smør, og dryss over kanel og sukker. Rull deigen til en pølse, og del opp i ca. 11 stykker.
Legg bollene over i en kakeform med bakepapir, eller legg bake- papir i bunnen av din airfryer og pensle kantene godt. Sett til heving i airfryeren på 40 grader eller på et lunt sted i 30 minutter, gjerne opptil 1 time om du har tid.
Bruk et eggeglass eller fingrene til å lage en liten grop i hver bolle som du fyller med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk.
Forvarm airfryeren til 155 grader. Stek bollene i 15 minutter. Dersom bollene er litt bleke på undersiden, fjerner du bakepapiret og steker i 2–3 minutter til. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur om ønskelig. Tilsett da litt og litt vann i melisen til du har en fast konsistens. Den bør ikke være for tyntflytende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?