Bollekake med vaniljekrem i airfryer
Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker duften av nystekte boller. Hjemme hos oss har vi blitt mye bedre på spontanbaking, siden airfryeren gjør det mer lettvint. Det kan kanskje ha noe å si at vi kun er to i husstanden, så vi trenger ikke å bake store porsjoner.
Det er ikke alle maskiner som har kurv hvor en kan vippe ut selve risten, og som gjør det enkelt å ha maskinen full av boller. I de fleste airfryere må du derfor gjerne bruke en stekespade for å løfte bollene ut. Da kan det være lurt å ha litt plass å gå på og heller steke i flere omganger.
Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.
Jeg tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker duften av nystekte boller. Hjemme hos oss har vi blitt mye bedre på spontanbaking, siden airfryeren gjør det mer lettvint. Det kan kanskje ha noe å si at vi kun er to i husstanden, så vi trenger ikke å bake store porsjoner.
Det er ikke alle maskiner som har kurv hvor en kan vippe ut selve risten, og som gjør det enkelt å ha maskinen full av boller. I de fleste airfryere må du derfor gjerne bruke en stekespade for å løfte bollene ut. Da kan det være lurt å ha litt plass å gå på og heller steke i flere omganger.
Oppskriften er hentet fra «Den store airfryer-kokeboka» av Trude Eide Straume.
Ingredienser
- 480 g hvetemel
- 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 2.5 dl melk, lunken
- 1 ss honning
- 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
- 40 g smør, romtemperert
Fyll
- 50 g smør, smeltet
- 4 ss sukker
- 3 ss kanel
- vaniljekrem
- 1 stk egg, til pensling, evt. melk
Pynt
- melisglasur
Slik gjør du:
- 480 g hvetemel
- 100 g sukker, eller annen valgfri søtning
- 1 ts kardemomme, malt
- 1 ts vaniljesukker
- 2.5 dl melk, lunken
- 1 ss honning
- 10 g tørrgjær, evt. 50 g fersk gjær
- 40 g smør, romtemperert
Fyll
- 50 g smør, smeltet
- 4 ss sukker
- 3 ss kanel
- vaniljekrem
- 1 stk egg, til pensling, evt. melk
Pynt
- melisglasur
