Eltefrie, halvgrove rundstykker
Eltefrie, halvgrove rundstykker lager du enkelt av kaldhevet deig. Dette tar litt lengre tid, men smakene får god tid til å utvikle seg. Lett er det også! Det er bare å røre sammen deigen og la den stå i kjøleskapet natten over, og det er ingen fiksfakserier med utbakingen heller. Deigen deles i passe ujevne biter, som får etterheve i romtemperatur før steking. Pensle rundstykkene med litt vann før steking og dryss over rugmel, linfrø, valmuefrø eller sesamfrø.
Oppskriften gir 16-20 rundstykker.
Eltefrie, halvgrove rundstykker lager du enkelt av kaldhevet deig. Dette tar litt lengre tid, men smakene får god tid til å utvikle seg. Lett er det også! Det er bare å røre sammen deigen og la den stå i kjøleskapet natten over, og det er ingen fiksfakserier med utbakingen heller. Deigen deles i passe ujevne biter, som får etterheve i romtemperatur før steking. Pensle rundstykkene med litt vann før steking og dryss over rugmel, linfrø, valmuefrø eller sesamfrø.
Oppskriften gir 16-20 rundstykker.
Ingredienser
- 5 g tørrgjær
- 1 l hvetemel
- 2 dl rugmel grovt
- 1 ss sukker, evt. flytende honning
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 5 dl vann
Slik gjør du:
- 5 g tørrgjær
- 1 l hvetemel
- 2 dl rugmel grovt
- 1 ss sukker, evt. flytende honning
- 1 ts salt
- 1 ss olivenolje
- 5 dl vann
