Til hovedinnhold

Eltefrie, halvgrove rundstykker

4 h

Eltefrie, halvgrove rundstykker lager du enkelt av kaldhevet deig. Dette tar litt lengre tid, men smakene får god tid til å utvikle seg. Lett er det også! Det er bare å røre sammen deigen og la den stå i kjøleskapet natten over, og det er ingen fiksfakserier med utbakingen heller. Deigen deles i passe ujevne biter, som får etterheve i romtemperatur før steking. Pensle rundstykkene med litt vann før steking og dryss over rugmel, linfrø, valmuefrø eller sesamfrø.

Oppskriften gir 16-20 rundstykker.

Lagret av 1001 brukere
Eltefrie, halvgrove rundstykker

Eltefrie, halvgrove rundstykker lager du enkelt av kaldhevet deig. Dette tar litt lengre tid, men smakene får god tid til å utvikle seg. Lett er det også! Det er bare å røre sammen deigen og la den stå i kjøleskapet natten over, og det er ingen fiksfakserier med utbakingen heller. Deigen deles i passe ujevne biter, som får etterheve i romtemperatur før steking. Pensle rundstykkene med litt vann før steking og dryss over rugmel, linfrø, valmuefrø eller sesamfrø.

Oppskriften gir 16-20 rundstykker.

Lagret av 1001 brukere

Ingredienser

16
stk
  • 5 g tørrgjær
  • 1 l hvetemel
  • 2 dl rugmel grovt
  • 1 ss sukker, evt. flytende honning
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 g tørrgjær
  • 1 l hvetemel
  • 2 dl rugmel grovt
  • 1 ss sukker, evt. flytende honning
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl vann
Bland gjær med hvetemel, rugmel, sukker og salt. Tilsett olje og kaldt vann.
Rør alt sammen til en jevn deig. Den skal være klissete. Dekk til bollen og la deigen heve i kjøleskapet natten over.
Hell deigen ut på et melet bakebord. Ikke kna den sammen! Del deigen i 16 – 20 omtrent like store biter og legg bitene over på stekebrett med bakepapir.
Dekk til med plastfolie og la rundstykkene stå i romtemperatur i cirka 3 timer.
Varm ovnen til 225 grader og stek rundstykkene midt i ovnen i 15 -20 minutter. Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland gjær med hvetemel, rugmel, sukker og salt. Tilsett olje og kaldt vann.
Rør alt sammen til en jevn deig. Den skal være klissete. Dekk til bollen og la deigen heve i kjøleskapet natten over.
Hell deigen ut på et melet bakebord. Ikke kna den sammen! Del deigen i 16 – 20 omtrent like store biter og legg bitene over på stekebrett med bakepapir.
Dekk til med plastfolie og la rundstykkene stå i romtemperatur i cirka 3 timer.
Varm ovnen til 225 grader og stek rundstykkene midt i ovnen i 15 -20 minutter. Avkjøles på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?