Grove scones med rosiner og valnøtter
Dette er verdens beste grove scones! De lages med bløtlagte rosiner og masse valnøtter, og har dryss av brunt, grovkornet sukker på toppen. Sconesene er kjekke å ha i fryseren og de tiner raskt!
Vil du lage grove scones som kan serveres i stedet for rundstykker på frokostbordet? Da finner du oppskriften på scones med havregryn her.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Dette er verdens beste grove scones! De lages med bløtlagte rosiner og masse valnøtter, og har dryss av brunt, grovkornet sukker på toppen. Sconesene er kjekke å ha i fryseren og de tiner raskt!
Vil du lage grove scones som kan serveres i stedet for rundstykker på frokostbordet? Da finner du oppskriften på scones med havregryn her.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
- 300 g hvetemel
- 100 g fint sammalt rugmel
- 100 g fin sammalt speltmel
- 4 ts bakepulver
- 150 g sukker
- 250 g smør
- 2 stk egg
- 2.5 dl kremfløte
- 250 g rosiner
- 200 g valnøtter
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 1 dl brunt sukker
Slik gjør du:
- 300 g hvetemel
- 100 g fint sammalt rugmel
- 100 g fin sammalt speltmel
- 4 ts bakepulver
- 150 g sukker
- 250 g smør
- 2 stk egg
- 2.5 dl kremfløte
- 250 g rosiner
- 200 g valnøtter
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 1 dl brunt sukker
