vegetar

Det søte livs fylte rundstykker

60 min

Det søte livs fylte rundstykker er supre å ha liggende i fryseren, så bak så mange at du både kan nyte noen ferske og fryse ned noen til senere. Her har Kristine Ilstad fra Det søte liv fylt rundstykker med kremost og friske urter. Bruk gjerne kremost med litt kraftig smak av hvitløk og urter.

Oppskriften gir 8 rundstykker.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

600 har lagret denne
Det søte livs fylte rundstykker
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs fylte rundstykker er supre å ha liggende i fryseren, så bak så mange at du både kan nyte noen ferske og fryse ned noen til senere. Her har Kristine Ilstad fra Det søte liv fylt rundstykker med kremost og friske urter. Bruk gjerne kremost med litt kraftig smak av hvitløk og urter.

Oppskriften gir 8 rundstykker.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

600 har lagret denne
8
stk

Gjærdeig

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 2 ts sukker
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll

  • 125 g kremost, med urter
  • 1 bunt basilikum, eller persille, frisk

Pynt

  • 1 stk egg
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss ramsløk, eller urter. tørket
  • 1 ts maldonsalt
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 2 ts sukker
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll

  • 125 g kremost, med urter
  • 1 bunt basilikum, eller persille, frisk

Pynt

  • 1 stk egg
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss ramsløk, eller urter. tørket
  • 1 ts maldonsalt
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og tilpass temperaturen så den blir fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett smørmelken og sukkeret. Rør så gjæren løser seg opp og la blandingen stå i romtemperatur i 10 minutter.
Ha gjærblandingen i en kjøkkenmaskin. Tilsett sammenvispet egg. Bland mel og salt og ha dette i bollen.
Elt deigen i 5-10 minutter, så den blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 jevnstore emner. Trill hvert emne til en bolle som trykkes flat med hendene. Legg en stor og god spiseskje kremost på midten og dekk med friske urter. Klem deigen sammen rundt fyllet og snurp den godt sammen.
Legg bollene med skjøten ned i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø, ramsløk eller andre urter og litt maldonsalt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og tilpass temperaturen så den blir fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett smørmelken og sukkeret. Rør så gjæren løser seg opp og la blandingen stå i romtemperatur i 10 minutter.
Ha gjærblandingen i en kjøkkenmaskin. Tilsett sammenvispet egg. Bland mel og salt og ha dette i bollen.
Elt deigen i 5-10 minutter, så den blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 jevnstore emner. Trill hvert emne til en bolle som trykkes flat med hendene. Legg en stor og god spiseskje kremost på midten og dekk med friske urter. Klem deigen sammen rundt fyllet og snurp den godt sammen.
Legg bollene med skjøten ned i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø, ramsløk eller andre urter og litt maldonsalt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?