vegetar

Det søte livs fylte rundstykker

1 h
Lagret av 546 brukere
Det søte livs fylte rundstykker
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 546 brukere

Ingredienser

8
stk

Gjærdeig

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 2 ts sukker
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll

  • 125 g kremost, med urter
  • 1 bunt basilikum, eller persille, frisk

Pynt

  • 1 stk egg
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss ramsløk, eller urter. tørket
  • 1 ts maldonsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 100 g smør
  • 2 dl melk
  • 2 ts sukker
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll

  • 125 g kremost, med urter
  • 1 bunt basilikum, eller persille, frisk

Pynt

  • 1 stk egg
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ss ramsløk, eller urter. tørket
  • 1 ts maldonsalt
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og tilpass temperaturen så den blir fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett smørmelken og sukkeret. Rør så gjæren løser seg opp og la blandingen stå i romtemperatur i 10 minutter.
Ha gjærblandingen i en kjøkkenmaskin. Tilsett sammenvispet egg. Bland mel og salt og ha dette i bollen.
Elt deigen i 5-10 minutter, så den blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 jevnstore emner. Trill hvert emne til en bolle som trykkes flat med hendene. Legg en stor og god spiseskje kremost på midten og dekk med friske urter. Klem deigen sammen rundt fyllet og snurp den godt sammen.
Legg bollene med skjøten ned i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø, ramsløk eller andre urter og litt maldonsalt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og tilpass temperaturen så den blir fingervarm.
Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett smørmelken og sukkeret. Rør så gjæren løser seg opp og la blandingen stå i romtemperatur i 10 minutter.
Ha gjærblandingen i en kjøkkenmaskin. Tilsett sammenvispet egg. Bland mel og salt og ha dette i bollen.
Elt deigen i 5-10 minutter, så den blir glatt og smidig. La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 8 jevnstore emner. Trill hvert emne til en bolle som trykkes flat med hendene. Legg en stor og god spiseskje kremost på midten og dekk med friske urter. Klem deigen sammen rundt fyllet og snurp den godt sammen.
Legg bollene med skjøten ned i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Pensle rundstykkene med sammenvispet egg og dryss over sesamfrø, ramsløk eller andre urter og litt maldonsalt.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?