Til hovedinnhold

Grove scones med havregryn og yoghurt

30 min
10 varer
1.6k
Grove scones med havregryn og yoghurt
Kristine Ilstad - Det søte liv

Det fine med grove scones er at de smaker som rundstykker, men er mye raskere å lage. Dette fordi deigen lages med bakepulver i stedet for gjær og derfor ikke trenger å heves.

Scones med havregryn er derfor perfekte å lage i siste liten før frokosten, for det tar bare en halvtime fra du henter frem ingrediensene til du kan sette nystekte scones på bordet!

Disse sconesene er også veldig godt egnet for å ha med seg som matpakke på skole og jobb, eller som niste på tur. Havre og yoghurt i denne oppskriften gjør at sconesene holder seg myke lenger.

Tips: Du velger selv om du vil tilsette rosiner og honning for å lage sconesene søtere, eller om du vil utelate dette.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

10
porsjoner
Obs: Oppskriften gir 10 rundstykker
  • 2 dl havregryn, små, lettkokte
  • 4 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl melk
  • 1 dl rosiner
  • 1 ss honning
  • 0.5 dl vann, kokende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn, små, lettkokte
  • 4 dl fint sammalt hvetemel
  • 2 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 3 dl melk
  • 1 dl rosiner
  • 1 ss honning
  • 0.5 dl vann, kokende
Bland havregryn, fint sammalt hvetemel, hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle vispes gresk yoghurt og melk lett sammen.
Hvis du vil ha litt søte scones med rosiner, har du først rosinene i en skål. Løs opp honning i kokende vann og slå dette over rosinene. La rosinene trekke i honningvannet i 10 minutter. Ha dette deretter i bollen med den vispede yoghurtmelken.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Det er viktig å røre så lite som mulig for å få luftige scones.
Ha bakepapir på en stekeplate. Fordel deigen i 10 store klatter på stekeplaten. Dryss eventuelt over litt havregryn til pynt.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i cirka 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Bland havregryn, fint sammalt hvetemel, hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle vispes gresk yoghurt og melk lett sammen.
Hvis du vil ha litt søte scones med rosiner, har du først rosinene i en skål. Løs opp honning i kokende vann og slå dette over rosinene. La rosinene trekke i honningvannet i 10 minutter. Ha dette deretter i bollen med den vispede yoghurtmelken.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Det er viktig å røre så lite som mulig for å få luftige scones.
Ha bakepapir på en stekeplate. Fordel deigen i 10 store klatter på stekeplaten. Dryss eventuelt over litt havregryn til pynt.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i cirka 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?