Grove scones med havregryn og yoghurt
Det fine med grove scones er at de smaker som rundstykker, men er mye raskere å lage. Dette fordi deigen lages med bakepulver i stedet for gjær og derfor ikke trenger å heves.
Scones med havregryn er derfor perfekte å lage i siste liten før frokosten, for det tar bare en halvtime fra du henter frem ingrediensene til du kan sette nystekte scones på bordet!
Disse sconesene er også veldig godt egnet for å ha med seg som matpakke på skole og jobb, eller som niste på tur. Havre og yoghurt i denne oppskriften gjør at sconesene holder seg myke lenger.
Tips: Du velger selv om du vil tilsette rosiner og honning for å lage sconesene søtere, eller om du vil utelate dette.
Sjekk også ut oppskriften på grove scones i langpanne.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Det fine med grove scones er at de smaker som rundstykker, men er mye raskere å lage. Dette fordi deigen lages med bakepulver i stedet for gjær og derfor ikke trenger å heves.
Scones med havregryn er derfor perfekte å lage i siste liten før frokosten, for det tar bare en halvtime fra du henter frem ingrediensene til du kan sette nystekte scones på bordet!
Disse sconesene er også veldig godt egnet for å ha med seg som matpakke på skole og jobb, eller som niste på tur. Havre og yoghurt i denne oppskriften gjør at sconesene holder seg myke lenger.
Tips: Du velger selv om du vil tilsette rosiner og honning for å lage sconesene søtere, eller om du vil utelate dette.
Sjekk også ut oppskriften på grove scones i langpanne.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
- 2 dl havregryn, små, lettkokte
- 4 dl fint sammalt hvetemel
- 2 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 3 dl gresk yoghurt
- 3 dl melk
- 1 dl rosiner
- 1 ss honning
- 0.5 dl vann, kokende
- 2 dl havregryn, små, lettkokte
- 4 dl fint sammalt hvetemel
- 2 dl hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 3 dl gresk yoghurt
- 3 dl melk
- 1 dl rosiner
- 1 ss honning
- 0.5 dl vann, kokende
