Det søte livs pizzahorn

45 min

Pizzahorn er alltid populære, enten de serveres til kvelds, tas med som turmat eller sendes med i matpakken. Jeg har brukt litt sammalt hvetemel i deigen som gjør pizzahornene mellomgrove. Hornene er fine å fryse!

Oppskriften gir 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

706 har lagret denne
Det søte livs pizzahorn
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Pizzahorn er alltid populære, enten de serveres til kvelds, tas med som turmat eller sendes med i matpakken. Jeg har brukt litt sammalt hvetemel i deigen som gjør pizzahornene mellomgrove. Hornene er fine å fryse!

Oppskriften gir 24 stk.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

706 har lagret denne
1
porsjoner

Gjærdeig

  • 200 g smør
  • 6 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 400 g sammalt hvete
  • 600 g hvetemel

Fyll og pynt

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g hermetiske tomater
  • 200 g tomatpuré
  • 1 ss oregano, tørket
  • 400 g gulost
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, nykvernet
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 200 g smør
  • 6 dl melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 400 g sammalt hvete
  • 600 g hvetemel

Fyll og pynt

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 400 g hermetiske tomater
  • 200 g tomatpuré
  • 1 ss oregano, tørket
  • 400 g gulost
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, nykvernet
Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. Bland saltet med fint sammalt hvetemel og rør dette sammen med det våte. Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.
Tilsett hakkede tomater, halvparten av tomatpuréen og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Ha deigen på bakebordet og del den i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter. Bruk en kniv eller pizzahjul til dette.
Smør et tynt lag tomatpuré på hver trekant. Legg så en spiseskje fyll i den bredeste enden av deig-trekantene. Ha eventuelt også litt revet ost oppå kjøttfyllet.
Rull sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på stekeplater med bakepapir. Etterhev hornene i 45 minutter.
Smør et tynt lag tomatpuré på toppen av hvert horn og dryss over tørket oregano. Legg en osteskive på toppen og kvern over litt salt og pepper.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. Bland saltet med fint sammalt hvetemel og rør dette sammen med det våte. Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.
Tilsett hakkede tomater, halvparten av tomatpuréen og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Ha deigen på bakebordet og del den i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter. Bruk en kniv eller pizzahjul til dette.
Smør et tynt lag tomatpuré på hver trekant. Legg så en spiseskje fyll i den bredeste enden av deig-trekantene. Ha eventuelt også litt revet ost oppå kjøttfyllet.
Rull sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på stekeplater med bakepapir. Etterhev hornene i 45 minutter.
Smør et tynt lag tomatpuré på toppen av hvert horn og dryss over tørket oregano. Legg en osteskive på toppen og kvern over litt salt og pepper.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?