Pizzahorn er alltid populære, enten de serveres til kvelds, tas med som turmat eller sendes med i matpakken. Jeg har brukt litt sammalt hvetemel i deigen som gjør pizzahornene mellomgrove. Hornene er fine å fryse!
Pizzahorn er alltid populære, enten de serveres til kvelds, tas med som turmat eller sendes med i matpakken. Jeg har brukt litt sammalt hvetemel i deigen som gjør pizzahornene mellomgrove. Hornene er fine å fryse!
Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. Bland saltet med fint sammalt hvetemel og rør dette sammen med det våte. Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.
Tilsett hakkede tomater, halvparten av tomatpuréen og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Ha deigen på bakebordet og del den i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter. Bruk en kniv eller pizzahjul til dette.
Smør et tynt lag tomatpuré på hver trekant. Legg så en spiseskje fyll i den bredeste enden av deig-trekantene. Ha eventuelt også litt revet ost oppå kjøttfyllet.
Rull sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på stekeplater med bakepapir. Etterhev hornene i 45 minutter.
Smør et tynt lag tomatpuré på toppen av hvert horn og dryss over tørket oregano. Legg en osteskive på toppen og kvern over litt salt og pepper.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Bon appetit!
Smelt smøret og bland det med melken. Varm opp blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. Bland saltet med fint sammalt hvetemel og rør dette sammen med det våte. Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.
Tilsett hakkede tomater, halvparten av tomatpuréen og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Ha deigen på bakebordet og del den i tre like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter. Bruk en kniv eller pizzahjul til dette.
Smør et tynt lag tomatpuré på hver trekant. Legg så en spiseskje fyll i den bredeste enden av deig-trekantene. Ha eventuelt også litt revet ost oppå kjøttfyllet.
Rull sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på stekeplater med bakepapir. Etterhev hornene i 45 minutter.
Smør et tynt lag tomatpuré på toppen av hvert horn og dryss over tørket oregano. Legg en osteskive på toppen og kvern over litt salt og pepper.
Stek hornene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.