Bagels
Nå som mange tilbringer mer tid hjemme, er det gøy å teste ut å lage nye ting på kjøkkenet. Hjemmelagde bagels er kanskje nytt for mange, men det er ikke vanskelig.
Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg liker litt søtsmak på bagelsene, derfor tilsetter jeg sirup i deigen og i kokevannet, men dette kan sløyfes hvis du foretrekker det.
Oppskriften gir 8 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Nå som mange tilbringer mer tid hjemme, er det gøy å teste ut å lage nye ting på kjøkkenet. Hjemmelagde bagels er kanskje nytt for mange, men det er ikke vanskelig.
Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg liker litt søtsmak på bagelsene, derfor tilsetter jeg sirup i deigen og i kokevannet, men dette kan sløyfes hvis du foretrekker det.
Oppskriften gir 8 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 25 g gjær
- 3.5 dl vann, lunkent
- 1 ss sirup, lys
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
Koking
- 2 l vann
- 3 ss sirup, lys
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 4 ss sesamfrø
- 4 ss valmuefrø
Slik gjør du:
- 25 g gjær
- 3.5 dl vann, lunkent
- 1 ss sirup, lys
- 500 g hvetemel
- 1 ts salt
Koking
- 2 l vann
- 3 ss sirup, lys
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 4 ss sesamfrø
- 4 ss valmuefrø
