Til hovedinnhold

Bagels

2 h 30 min

Nå som mange tilbringer mer tid hjemme, er det gøy å teste ut å lage nye ting på kjøkkenet. Hjemmelagde bagels er kanskje nytt for mange, men det er ikke vanskelig. 

Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg liker litt søtsmak på bagelsene, derfor tilsetter jeg sirup i deigen og i kokevannet, men dette kan sløyfes hvis du foretrekker det. 

Oppskriften gir 8 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 506 brukere
Bagels på stekerist

Nå som mange tilbringer mer tid hjemme, er det gøy å teste ut å lage nye ting på kjøkkenet. Hjemmelagde bagels er kanskje nytt for mange, men det er ikke vanskelig. 

Bagels lages som runde ringer, og kjennetegnes av at de skal kokes raskt før de stekes i stekeovnen. Jeg liker litt søtsmak på bagelsene, derfor tilsetter jeg sirup i deigen og i kokevannet, men dette kan sløyfes hvis du foretrekker det. 

Oppskriften gir 8 stk.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 506 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss sirup, lys
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt

Koking

  • 2 l vann
  • 3 ss sirup, lys

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 4 ss sesamfrø
  • 4 ss valmuefrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 25 g gjær
  • 3.5 dl vann, lunkent
  • 1 ss sirup, lys
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt

Koking

  • 2 l vann
  • 3 ss sirup, lys

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 4 ss sesamfrø
  • 4 ss valmuefrø
Smuldre gjæren i en bolle og tilsett lunken vann (fingervarmt, dvs i underkant av 37°C). Varm opp sirup kort i mikroen slik at den blir mer flytende og rør 1 ss av sirupen sammen med gjærvannet. La dette stå og gjære i 5 minutter.
Mål opp hvetemelet og bland dette med salt. Ha dette i bakebollen og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig fast. Hev deigen lunt i 1 time.
Del den hevede deigen i 8 like store deler. Trill først hver del til en rund bolle. Bruk så skaftet på en sleiv eller lignende til å bore et hull i midten av bollen. Utvid hullet med fingrene slik at det blir ca 5 cm i diameter. Husk at deigen hever seg under koking og steking, så det er viktig at hullet ikke er for lite, ellers vil det vokse igjen.
Dekk to stekeplater med bakepapir og legg bagelsene på platene, fire på hver plate. La de etterheve i 15 minutter.
Kok opp vann og sirup i en stor, vid kjele. La hver bagel koke i cirka 2 minutter i det varme sirupsvannet. Snu dem rundt av og til og ikke kok mer enn 2 bagels av gangen. Løft dem ut av vannet med en hullsleiv så de får rent godt av seg før de legges tilbake på stekeplaten.
Pensle over bagelsene med sammenpisket egg og dryss på sesamfrø og valmuefrø (kan sløyfes). Stek bagelsene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bagelsene med sammenpisket egg og dryss på sesamfrø og valmuefrø (kan sløyfes). Stek bagelsene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bolle og tilsett lunken vann (fingervarmt, dvs i underkant av 37°C). Varm opp sirup kort i mikroen slik at den blir mer flytende og rør 1 ss av sirupen sammen med gjærvannet. La dette stå og gjære i 5 minutter.
Mål opp hvetemelet og bland dette med salt. Ha dette i bakebollen og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig fast. Hev deigen lunt i 1 time.
Del den hevede deigen i 8 like store deler. Trill først hver del til en rund bolle. Bruk så skaftet på en sleiv eller lignende til å bore et hull i midten av bollen. Utvid hullet med fingrene slik at det blir ca 5 cm i diameter. Husk at deigen hever seg under koking og steking, så det er viktig at hullet ikke er for lite, ellers vil det vokse igjen.
Dekk to stekeplater med bakepapir og legg bagelsene på platene, fire på hver plate. La de etterheve i 15 minutter.
Kok opp vann og sirup i en stor, vid kjele. La hver bagel koke i cirka 2 minutter i det varme sirupsvannet. Snu dem rundt av og til og ikke kok mer enn 2 bagels av gangen. Løft dem ut av vannet med en hullsleiv så de får rent godt av seg før de legges tilbake på stekeplaten.
Pensle over bagelsene med sammenpisket egg og dryss på sesamfrø og valmuefrø (kan sløyfes). Stek bagelsene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Pensle over bagelsene med sammenpisket egg og dryss på sesamfrø og valmuefrø (kan sløyfes). Stek bagelsene midt i ovnen ved 220°C i 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?