vegetar

Det søte livs grove rundstykker med nøtter

2 t 30 min

Det søte livs grove rundstykker med nøtter er kjempegode rundstykker, fulle av nøtter, kjerner og biter av tørket frukt. Rundstykkene blir mettende og veldig smakfulle. Spis dem gjerne lunkne med smør og ost på.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

351 har lagret denne
Det søte livs grove rundstykker med nøtter
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs grove rundstykker med nøtter er kjempegode rundstykker, fulle av nøtter, kjerner og biter av tørket frukt. Rundstykkene blir mettende og veldig smakfulle. Spis dem gjerne lunkne med smør og ost på.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

351 har lagret denne
12
stk
  • 300 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 150 g grovt sammalt hvetemel
  • 2 ts salt
  • 7 g tørrgjær, halv pakke
  • 50 g tranebær
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g svisker
  • 50 g rosiner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 100 g hasselnøtter
  • 4 dl vann, lunkent
  • 0.5 dl honning, flytende

Pynt

  • 50 g gresskarkjerner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • 150 g grovt sammalt hvetemel
  • 2 ts salt
  • 7 g tørrgjær, halv pakke
  • 50 g tranebær
  • 50 g tørket aprikos
  • 50 g svisker
  • 50 g rosiner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 100 g hasselnøtter
  • 4 dl vann, lunkent
  • 0.5 dl honning, flytende

Pynt

  • 50 g gresskarkjerner
Bland hvetemel, havregryn, grovt sammalt mel, salt og tørrgjær i en bolle.
Mål opp mengden tørket frukt. Skjær aprikosene og sviskene i mindre biter.
Bland tørkede fruktbiter med gresskarkjerner, solsikkerkjerner og hele hasselnøtter. Ha dette i bollen med melet.
Bland lunkent vann med flytende honning. Ha dette i bollen og rør sammen til en bløt deig. Dekk til og la deigen heve lunt i 1 time.
Form deigen til 12 rundstykker som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Press noen gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke til pynt. Etterhev rundstykkene i 20 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland hvetemel, havregryn, grovt sammalt mel, salt og tørrgjær i en bolle.
Mål opp mengden tørket frukt. Skjær aprikosene og sviskene i mindre biter.
Bland tørkede fruktbiter med gresskarkjerner, solsikkerkjerner og hele hasselnøtter. Ha dette i bollen med melet.
Bland lunkent vann med flytende honning. Ha dette i bollen og rør sammen til en bløt deig. Dekk til og la deigen heve lunt i 1 time.
Form deigen til 12 rundstykker som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Press noen gresskarkjerner på toppen av hvert rundstykke til pynt. Etterhev rundstykkene i 20 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?