Fine rundstykker
Ferske rundstykker til frokost er så godt, og ofte noe vi forbinder med hvilepuls og helgefrokost. Et lite tips er å lage mange av gangen, fryse de ned og ta de opp kvelden før du skal spise de. På denne måten har du alltid ferske rundstykker tilgjengelig, enten til helgen eller ukas matpakker.
Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland i så fall tørrgjæren med hvetemelet før du elter inn væsken.
Oppskriften gir 14-16 rundstykker.
Ferske rundstykker til frokost er så godt, og ofte noe vi forbinder med hvilepuls og helgefrokost. Et lite tips er å lage mange av gangen, fryse de ned og ta de opp kvelden før du skal spise de. På denne måten har du alltid ferske rundstykker tilgjengelig, enten til helgen eller ukas matpakker.
Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland i så fall tørrgjæren med hvetemelet før du elter inn væsken.
Oppskriften gir 14-16 rundstykker.
- 3 dl vann
- 4 dl melk
- 1.5 ts salt
- 1 ss honning
- 50 g fersk gjær
- 1 kg hvetemel
- 75 g smør, romtemperert, i terninger
- 3 dl vann
- 4 dl melk
- 1.5 ts salt
- 1 ss honning
- 50 g fersk gjær
- 1 kg hvetemel
- 75 g smør, romtemperert, i terninger
