Til hovedinnhold

Fine rundstykker

3 h

Ferske rundstykker til frokost er så godt, og ofte noe vi forbinder med hvilepuls og helgefrokost. Et lite tips er å lage mange av gangen, fryse de ned og ta de opp kvelden før du skal spise de. På denne måten har du alltid ferske rundstykker tilgjengelig, enten til helgen eller ukas matpakker.

Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland i så fall tørrgjæren med hvetemelet før du elter inn væsken.
Oppskriften gir 14-16 rundstykker.

Lagret av 954 brukere
Fine rundstykker
Foto: Silje Sandberg

Ferske rundstykker til frokost er så godt, og ofte noe vi forbinder med hvilepuls og helgefrokost. Et lite tips er å lage mange av gangen, fryse de ned og ta de opp kvelden før du skal spise de. På denne måten har du alltid ferske rundstykker tilgjengelig, enten til helgen eller ukas matpakker.

Det går fint å bytte fersk gjær med en pakke tørrgjær. Bland i så fall tørrgjæren med hvetemelet før du elter inn væsken.
Oppskriften gir 14-16 rundstykker.

Lagret av 954 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 dl vann
  • 4 dl melk
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss honning
  • 50 g fersk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 75 g smør, romtemperert, i terninger

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl vann
  • 4 dl melk
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss honning
  • 50 g fersk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 75 g smør, romtemperert, i terninger
Bland sammen vann, melk, salt, honning og gjær. Bland så inn alt det tørre med unntak av smøret. La dette få elte på lav/middels styrke i 10 minutter.
Når deigen en jevn og løsner fra bollen tilsetter du smøret i terninger. Elt smøret godt inn i deigen i ca 5 min.
La deigen heve til dobbel størrelse. Ca 1-1,5 timer
Del deigen i 14-16 like store emner og form rundstykkene slik du ønsker.
La rundstykkene etterheve minst en halvtime, før du steker de på midterste rille i ovnen, på 200 grader over og undervarme i 12-15 minutter
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen vann, melk, salt, honning og gjær. Bland så inn alt det tørre med unntak av smøret. La dette få elte på lav/middels styrke i 10 minutter.
Når deigen en jevn og løsner fra bollen tilsetter du smøret i terninger. Elt smøret godt inn i deigen i ca 5 min.
La deigen heve til dobbel størrelse. Ca 1-1,5 timer
Del deigen i 14-16 like store emner og form rundstykkene slik du ønsker.
La rundstykkene etterheve minst en halvtime, før du steker de på midterste rille i ovnen, på 200 grader over og undervarme i 12-15 minutter
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?