Halvgrove horn

3 h
Lagret av 474 brukere
Halvgrove horn
Lagret av 474 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g fint sammalt hvetemel
  • 600 g hvetemel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl melk
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 400 g fint sammalt hvetemel
  • 600 g hvetemel

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37 grader). Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn. La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet og del den i to. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette). Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen. Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen. Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Tilsett melken og varm opp blandingen så den blir lunken (i underkant av 37 grader). Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn. La deigen heve lunt i 1 time.
Ha leiven på bakebordet og del den i to. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Skjær hver sirkel opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller et pizzahjul til dette). Rull hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev hornene i 45 minutter.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen. Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen. Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?